Maannomade
Maannomade Psyche 31 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Haal de kaarsen, edelstenen en wierook maar tevoorschijn! Na de pittige volle maan in Ram, hebben we deze maand ook nog een tweede volle maan: in het sterrenbeeld Stier. Dat is bijzonder! Daarnaast  is het ook nog eens Halloweennight… Een perfecte tijd om de spoken uit het verleden weg te werken tijdens dit maanhoogtepunt.
Modern astroloog de Maannomade deelt fijne tips voor het houden van een volle maan ritueel.

Volle maan ritueel

De volle maan staat voor afsluiting na een periode van groei, want niet alleen het maanlicht groeide de afgelopen weken, ook wijzelf groeiden als persoon. Het felle licht verlicht niet alleen de buitenkant, maar laat ons ook zien welke issues diep van binnen spelen.

Niet alleen onze emoties worden tijdens de volle maan versterkt, maar ook de onzekerheden en problemen waar we tegenaan liepen, krijgen extra lading mee. Niet voor niets dat we de nacht van de volle maan zo slecht slapen.

Must read: De energie van de maan: zo werk je ermee

Reflecteren

Maar juist door het felle maanlicht en de diepe lagen die het ontrafeld, is dit het moment om te reflecteren. Om bewust aandacht te besteden aan de emoties en gedachten die diep van binnen zitten om je klaar te maken voor een nieuwe groei.

Dump die sh*t. En hoe kan dat beter met een ritueel? Dit is een fijn volle maan ritueel om alleen te doen of samen met een vriend(in):

  • Start jouw volle maan ritueel met het uitzoeken van een fijne en veilige plek waar je ongestoord kan zitten en mediteren. Het liefst dicht bij een raam, om in contact te staan met het volle maanlicht.
  • Zet zachte muziek aan met een easy vibe of meditatiemuziek. De muziek moet niet teveel afleiden en rustig zijn. Een fijne lijst is bijvoorbeeld de Full Moon Magic van Magdalena Jey of de Chill Vibes playlist van Spotify. Of stel jouw eigen lijst samen met de fijnste liedjes die je comfortabel en rustig maken.
  • Leg een fijn kleed neer en zoek zachte kussens om de plek comfortabel te maken.
  • Verzamel de 4 elementen om je heen. Kaarsen als vuurelement, edelstenen als aarde element, een fles met water als waterelement en wierrook, geurkaarsen of een diffuser met olie als luchtelement. Niet alleen brengen deze onderdelen alle natuurlijke elementen samen, maar zijn ze ook nuttig tijdens de volle maan! De kaarsen brengen warmte en fijn licht, de edelstenen en maanwater kan je opladen in het volle maanlicht en de lekkere geur helpt je te focussen tijdens de meditatie.
  • Steek gedroogd (witte) salie of een wierrookstokje (palo santo als je het in huis hebt!) aan en blaas het vuurtje uit. De smeulende resten geven een fijne rook af die je gebruikt om de plek te cleansen van negatieve energie. Loop rond en focus je op positiviteit of herhaal een mantra.
  • Ga zitten, maak jezelf comfortabel en breng de focus op de gedachten en emoties die voorbij komen. Waar voel je de emoties, wat doen de gedachten intern met je? Je kan je hierbij laten leiden door je eigen gedachten, of actief focussen op het thema van de volle maan. Sta stil bij wat er voorbij komt en laat de emoties maar aanwezig zijn. Houd pen en papier dichtbij je. Gebruik deze als uitlaatklep voor de gedachten die op komen. De negatieve sh*t die maar voorbij komt of alle gedachten rondom het thema van de volle maan. Er is geen goed of kwaad, maar schrijf alles uit op papier. Letterlijk uit je gedachten! Vind je het lastig om te mediteren? Dan kan een begeleide meditatie zeker helpen!
  • Hoe lang je mediteert is aan jou, 5 minuten of een uur. The sky is the limit en er is geen goed of fout. Het mediteren helpt om de prikkels te verwerken en de indrukken tot je te laten komen. Ga door tot je meer rust in je hoofd voelt of totdat je voelt dat het genoeg is. Luister naar je mind, maar ook naar je lichaam. Er komt veel los tijdens de volle maan…
  • Sluit de meditatie en je volle maan ritueel af door de papieren gevuld met negatieve gedachten in het vuur aan te steken en te verbranden. Tijdens de volle maan neem je letterlijk afscheid om jezelf niet langer tegen te laten houden door de negatieve emoties.
  • Als extra afsluiter: Shake it off! Gebruik een yoga flow om weer in beweging te komen en de energie in je te laten stromen, wandel een rondje buiten of ga dansen! Een positieve afsluiting om je hoofd leeg te maken.
  • Na de afsluiting kunnen de fles water en de edelstenen bij het raam of buiten neer worden zetten om extra maanlicht te laten vangen. De edelstenen worden op deze manier gereinigd door het maanlicht en de fles met water verandert in maanwater. Water dat je bewust kan gebruiken als nieuwe cleansing spray voor je huis of edelstenen, naast salie of wierrook, of toevoegen aan badwater wanneer emoties te veel worden. Of je gebruikt het voor planten die niet lekker groeien om ze een boost te geven met een scheutje maanwater!

Geniet van de krachten van de volle maan!

Meer over de volle maan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️