Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 16 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Volle maan versus nieuwe maan: wat is het verschil?

Je hoort vaak genoeg over nieuwe maan en volle maan. Het zijn twee totaal verschillende fenomenen maar hebben één ding gemeen: het zijn kosmische hoogtepunten die je zeker niet wilt missen! De maan heerst namelijk over onze emoties en wanneer deze op een hoogtepunt staan, wordt niet alleen de maanenergie versterkt maar ook onze emoties…

Bedrock’s modern astrologe de Maannomade legt uit wat het verschil is tussen volle maan en nieuwe maan én hoe je het meeste uit deze fase van de maan haalt.

Nieuwe maan

De start van een nieuwe maanfase begint tijdens nieuwe maan. Hierbij blokkeert de aarde het zonlicht en zien we een volledig donkere maan omdat er geen zonlicht op de maan valt. Een nieuwe maan betekent daarom letterlijk een schone lei!

To do

Omdat we tijdens een nieuwe maan beginnen aan een nieuwe periode is dit hoogtepunt bedoeld om extra kracht te geven aan de doelen (of intenties) waarmee je aan de slag kan gaan. Je kan hiermee intenties extra kracht geven, bijvoorbeeld aan de hand van meditatie of journalling. Lees je de dagen voor nieuwe maan in in manifesteren en houd je doel voor ogen. Laat je hierbij leiden door positiviteit en durf vooral te dromen!

Gevoel

Maar deze schone lei begint niet altijd als een bom energie. De maan staat voor onze emoties en wanneer de maan op haar donkerst is, zijn onze emoties dat ook. We worden hierdoor gedwongen om juist naar binnen te keren, waardoor de dagen voor de nieuwe maan best zwaar kunnen aanvoelen. Dit zijn dan ook de beste dagen om het rustig aan te doen en te leren om naar je lichaam te luisteren.

Na de nieuwe maan bouwt de maan haar energie weer op en dat kunnen we letterlijk voelen. In deze 2 weken kan je gemotiveerder zijn en een stuk meer power voelen! Een goede tijd om dingen aan te pakken, wat overuren te draaien als het nodig is en echt meters te maken voor de intentie die je gezet hebt.

Must read: Leef mee met de verschillende fases van de maan (zo doe je dat)

Volle maan

Waar de nieuwe maan staat voor een nieuw begin, staat de volle maan juist voor afsluiting. Het is het moment halverwege de maancyclus waarbij de aarde de lijn tussen zon en maan niet blokkeert en de maan volledig verlicht wordt door de zon. Hierdoor bundelt zowel zon als maan met elkaar, een krachtig hoogtepunt dus! Maar wel totaal anders dan de nieuwe maan.

Gevoel

Omdat we tijdens een volle maan de maanfase gaan afsluiten, staat de volle maan ook voor afsluiting. Het sluiten van een deur van de afgelopen periode en daarmee ook het achterlaten van de negatieve ervaringen die je hebt opgedaan.

Deze afsluiting kan soms vrij heftig zijn. Niet alleen reflecteert de maan het zonlicht dat op haar valt, maar richt ze ook haar licht op ons onderbewustzijn. Hierdoor komen vaak tijdens de volle maan dingen naar boven die we liever diep wegstoppen.

De emoties, angsten of onzekerheden die we liever vergeten, komen juist tijdens de volle maan naar boven. Niet gek dus dat we tijdens de volle maan een stuk geïrriteerder of gestresst voelen wanneer de sh*t omhoog komt.

Ook lezen: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

To do

De volle maan is dus het moment voor reflectie en jezelf volledig aanvaarden. Waarbij reflectie het altijd het sh*tste stuk was van de schoolopdracht, is dat natuurlijk ook zo tijdens de volle maan. Je wordt namelijk letterlijk met de neus op de feiten gedrukt, of je daar nou klaar voor bent of niet.

Niet alleen stilstaan bij de leuke kanten en de dingen waar we trots op zijn, maar juist het stuk dat we graag diep wegstoppen. Sta daarom bewust stil bij de gevoelens en gedachten die op komen borrelen, want die voel je op dat moment niet voor niets.

Leestip: Dit is waarom je je niet herkent in je sterrenbeeld

Perfect om te gaan mediteren, een warm bad of fijne douche te nemen, journallen (om alles van je af te schrijven en te reflecteren!) of je kristallen op te laden in het volle maan licht.

In de weken na de volle maan neemt de energie net als het maanlicht af. En ook die afname voelen we, want juist in die periode kan je meer rust gebruiken. Een goed moment om af te ronden, wat vaker nee te zeggen en echt op tijd je bed in te gaan.

Meer astro vibes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️