Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beweging 16 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Bedrock’s Thuis Retraite: yoga-sessie van Equal Yoga (+ win 4 x een 10-rittenkaart!)

Omdat we allemaal wel wat meer liefde, zorg en aandacht voor onszelf mogen hebben, júist in deze tijden, organiseren we Bedrock’s Thuis Retraite. Elke dag van de week vind je op onze website en op onze Instagram tips van experts, yogaflows, meditaties, selfcare tips en natural skincare video’s. Kortom: alles wat een week retraite je geeft, maar dan online mogelijk gemaakt om gewoon vanuit je eigen huis te doen.

Vandaag staat helemaal in het teken van yoga. Niet alleen omdat yoga je helpt om fit te blijven, maar ook – en misschien wel juist – omdat het je helpt om mentaal gezond te blijven. Tijdens een yogales observeer je de gedachten die constant door je heen stromen en leer je onderscheid te maken tussen die gedachten.

De voordelen van yoga

Yoga is goed voor je lijf en geest. Het maakt je flexibel en sterker, het is goed voor je immuunsysteem, maar zorgt er ook voor dat je minder gestrest raakt. Daarnaast helpt yoga je om in balans te blijven.

Eén uur per week kan al helpen. In dat uurtje gaat alle aandacht uit naar je lichaam en je geest. Door de bewegingen en houdingen leer je je lichaam beter kennen en ernaar te luisteren. Zo leer je de grenzen van je lichaam kennen en herken je sensaties die je kunnen helpen om bijvoorbeeld eerder rust te pakken.

lichaam in yoga houding
Bron: Equal Yoga

Verder lezen: Waarom yoga onmisbaar is in deze tijd (en waarom het de laatste tijd zo populair geworden is)

Vinyasa flow met Equal

Voor vandaag staat er dan ook een yogales op het programma. De yogales wordt geleid door Sabrina, die dagelijks lesgeeft bij Equal Yoga.

Speciaal voor Bedrock hebben Sabrina en haar team een Core Flow (vinyasa flow) les opgenomen van 30 minuten. De les heeft een gematigd tempo en is voor zowel een beginner als een gevorderde yogi goed te volgen.

Vanavond om 19:00 vind je de vinyasa flow met Sabrina op Bedrock’s Instagram. Doe je mee? En tip: sla de IGTV op, want je kan ‘m zo vaak mogelijk terugkijken als je wilt.

Goed voorbereid de les in? Tips om alles uit je yogales te halen (voor beginners)

Win 4 x een 10-rittenkaart!

En extra leuk: als cadeau mogen we van Equal yoga 4(!) 10 class cards (die één jaar geldig zijn) weggeven. 1 kaart voor Rotterdam, 1 kaart voor Utrecht en 2 kaarten voor Amsterdam. Kans maken? Check onze Insta-pagina hoe je mee doet.

De kaarten zijn geldig vanaf 1 juli, want dan gaan de locaties van Equal Yoga in Amsterdam en Rotterdam (wat een gloednieuwe locatie is!) weer open.

Over Equal Yoga

Bij Equal volg je hot power yoga lessen, die een geweldige workout voor zowel je lichaam als je geest zijn (en dat kunnen we uit ervaring vertellen). Zowel de beginners als de ervaren yogi’s kunnen bij Equal terecht om flexibeler, sterker en more at peace te zijn.

Equal vind je in Amsterdam (binnenkort opent zelfs een derde vestiging!) en vanaf 1 juli ook in Rotterdam. Daarnaast opent in september ook een locatie in Utrecht.

Lunchrecept

Omdat je tijdens een retraite natuurlijk ook gezond en vers wilt eten, delen we een heerlijk recept van natuurvoedigscoach Anne de Meulmeester!

Simpele linzensalade met rode biet, appel & walnoten

  • 200 gram afgespoelde en gekookte linzen
  • Flinke hand gesneden andijvie of veldsla
  • 2 gekookte bietjes in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in fijne reepjes gesneden
  • ¼ komkommer in stukjes gesneden
  • ½ appel in stukjes gesneden
  • 1 lentui in ringetjes gesneden
  • ½ avocado
  • Één handje gehakte walnoten
  • Dressing: 2 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel appelazijn, theelepel mosterd, peper & zout

Meng alle groenten, de appel, ui en avocado met elkaar. Voeg de walnoten en de dressing toe en meng de salade zodat alles bedekt is. Deze salade is ook lekker met wat (vegan)feta of zachte geitenkaas!

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️