Josephine Kay
Josephine Kay Editorial 29 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

De maandagochtend-rituelen van José Woldring

Hoe doen ze dat toch? Succesvolle vrouwen, of het nu gaat om carrière, liefde of geluk, houden er allemaal bepaalde (ochtend)rituelen op na. Wij vroegen inspirerende vrouwen naar hun tips. Wat doen ze als de wekker gaat en hoeveel uur slaap hebben ze nodig? Vandaag vertelt de eigenaar van The Media Nanny, die de pr voor onder anderen Martin Garrix doet, over hoe zij haar dag begint.

Hoe laat gaat de wekker?

“Geen dag is bij mij hetzelfde, maar als alles ‘normaal’ is – wat inhoudt dat ik thuis ben in mijn huis in Groningen – dan gaat de wekker om 06:45.”

Stap je meteen uit bed, of snooze je eerst?

“Snoozen vind ik heerlijk, maar ik probeer het bij één keer te houden. Tenzij mijn zoontje Finn al wakker is, dan is er direct werk aan de winkel.”

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Check je meteen je telefoon in bed, en zo ja, wat check je dan?

“Ja, alles eigenlijk direct. Mijn werk speelt zich af over de hele wereld, dus ik heb veel te maken met verschillende tijdzones. Zodra ik wakker ben wil ik direct op de hoogte zijn zodat – als het nodig is – ik direct actie kan ondernemen.”

Wat doe je als eerste nadat je opstaat?

“Als ik uit bed ga en Finn ligt nog fijn te slapen is het eerste wat ik doe hem wakker maken. Vervolgens maak ik een fles pap voor hem en een kop koffie voor mezelf. Ik ontbijt bijna nooit. Als ik trek krijg, maak ik een omelet of kook ik een ei en drink een smoothie. Daarna snel douchen, tandenpoetsen, aankleden en Finn klaarmaken voor school.”

Kun je ook wel eens niet je bed uitkomen?

“Het gebeurt niet vaak, maar als dat het geval is en als het kan draai ik me gewoon nog een keer om. Een half uurtje later lukt het dan meestal wel.”

Hoeveel uur slaap je?

“Ik probeer toch wel zo’n 7 a 8 uur per nacht te pakken. Dit lukt door m’n drukke schema niet altijd natuurlijk, maar omdat ik eigenlijk de hele dag door druk ben, heb ik mijn slaap extra hard nodig.”

Ben je een ochtendmens?

“Ja! Ik heb geen enkele moeite met vroeg opstaan, en heb ook geen last van een ochtendhumeur. Eigenlijk ‘ben ik er’ gelijk als ik opsta!”

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Wat zijn de do’s in de ochtend die je iedereen aanraadt?

“Neem een frisse douche (niet te warm), investeer in een goede badjas en sloffen. Koffie! Leg de avond van tevoren je kleding voor de volgende dag klaar. Dit doe ik ook voor m’n zoontje. Neem de tijd ’s ochtends. Je kunt beter een half uurtje eerder opstaan dan dat je je direct ’s ochtends moet haasten.”

En de don’ts?

“Haasten, te lang snoozen, en ontbijt op bed. Ondanks dat ik het zelf wel direct doe: mail en social media checken direct als je wakker bent.”

Lees hier de maandagochtend-rituelen van Bedrock’s hoofdredacteur Nina Pierson, en hier die van FashionChick’s founder Ellen Snijder.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De maandagochtend-rituelen van José Woldring
Sluiten