Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Psyche 7 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

De maandagochtend-rituelen van Lisa goes Vegan

Hoe dóén ze dat toch? Succesvolle vrouwen, of het nu gaat om carrière, liefde of geluk, houden er allemaal bepaalde (ochtend)rituelen op na. Wij vroegen inspirerende vrouwen naar hun tips. Wat doen ze als de wekker gaat en hoeveel uur slaap hebben ze nodig? Vandaag kijken we naar de ochtendrituelen van Lisa Stel, beter bekend als Lisa goes Vegan.

In 2016 lanceerden we de rubriek ‘de maandagochtend’-rituelen van…’ voor het eerst. We spraken inspirerende vrouwen als José WoldringHanna Verboom en Sabrina Simons.

Sinds begin dit jaar blazen we weer nieuw leven in de rubriek, te beginnen met Charlotte Labee, Josephine Kay, Cathelijne Blok en BEDROCK’s  hoofdredactrice Rosa Bertram.

De maandagochtend-rituelen van Lisa goes Vegan

Lisa Stel ken je als dus als Lisa goes Vegan. Al jaren laat ze op een persoonlijke en toegankelijke manier zien hoe fijn het is om vegan te zijn. Anderen inspireren om (vaker) plantaardig te eten, dat is haar missie.

Die missie komt tot stand door middel van recepten, informatie, blogs en samenwerkingen met verschillende (bedrijfs)restaurants. Ze schreef eerder twee kookboeken én gaf recent een TEDx talk.

Half maart komt haar nieuwste boek ‘Eat & Move with us’ uit. In dit boek lees je veel tips voor meer energie en rust gedurende je (werk)dag, inclusief recepten die plantaardig eten nog leuker maken. Een pre-order doe je nu via de website lisagoesvegan.

We zijn daarom erg blij dat we deze week, de Week zonder Vlees en Zuivel, een kijkje mogen nemen in de maandagochtend-rituelen van Lisa Stel.

Hoe laat gaat de wekker?

“Doordeweeks gaat de wekker rond half acht en in het weekend probeer ik wat langer te blijven liggen. Meestal staat onze hond rond acht uur al springend en dansend op ons bed, dus dan ben je wel wakker meteen, haha.”

Stap je meteen uit bed, of snooze je eerst?

“Meestal snooze ik één keertje. Ik doe wat rek- en strekoefeningen en stap daarna het bed uit.”

Wat is jouw heilige ochtendritueel?

“Een ochtend creëren waarbij ik in rust en met aandacht kan wakker worden. Omdat Chris en ik beiden geen negen-tot-vijf baan hebben, is routine heel belangrijk voor ons. Eenmaal uit bed trek ik mijn badjas aan, doe ik mijn lenzen in, drink ik een groot glas water en zet dan koffie.

We mediteren zeker vijf dagen per week (tip: de app van Deepak Chopra). Na het mediteren wandelen we lekker in het park of bos met Croky. Weer of geen weer, buiten zijn is echt een heerlijk begin van je dag.”

Waarom is het bovenstaande ritueel heilig voor je?

“Een meditatie en wandeling, hoe lang het ook is, zorgt ervoor dat ik niet meteen in die actie-modus schiet. Je haalt letterlijk een frisse neus en ik probeer altijd dat moment te gebruiken om mijn dag voor te bereiden.

https://www.bedrock.nl/ochtendrituelen-vrolijk-begin-dag/

Vragen zoals ‘waar heb ik behoefte aan?’ en ‘wat wil ik vandaag echt afmaken?’ komen dan aan bod. Ik probeer de belangrijke taken in de ochtend te plannen, want dan ben ik het scherpste.”

Welke affirmatie zou je iedereen aanraden?

“Ik ben gek op affirmaties. Het is iets kleins, maar kan zo’n grote impact hebben. Van twee vriendinnen heb ik zelfgemaakte affirmatiekaartjes gekregen. Ze zijn prachtig en om de twee dagen pak ik een nieuw kaartje.

Train je brein met affirmaties (en een aantal oefeningen voor meer positiviteit)

De afgelopen tijd zijn er twee affirmaties blijven hangen: ‘ik vertrouw in het proces’ en ‘ik sta open voor positieve verandering’ . Beide affirmaties die goed in deze roerige periode passen wat mij betreft.”

Kun je ook weleens niet je bed uitkomen?

“Zeker, het weer kan best invloed hebben op mijn humeur. Maar met een hond moet je wel naar buiten en eigenlijk na elke wandeling voel ik me zo veel beter. Op een mindere dag probeer ik ook minder van mezelf te vragen en dat helpt.”

Hoeveel uur slaap je gemiddeld?

“Zo’n acht uur. Ik vind het heerlijk om vroeg naar bed te gaan en uitgerust wakker te worden.”

Ben je een ochtendmens?

“Ja, de ochtend is wel mijn lievelingsmoment van de dag. De eerste slok koffie, de eerste wandeling en (vaak) de ochtendzon die door de ramen naar binnen schijnt.”

Ben je een ochtendmens? Dan heb je meer discipline zegt dit onderzoek

Welke do’s in de ochtend kan je iedereen aanraden?

“Een wandeling, een affirmatie-kaartje trekken en één of twee taken visualiseren die je die dag gedaan wilt krijgen.

Heb je vijf tot tien minuten extra tijd? Doe dan wat mobiliteitsoefeningen. Ik heb van Chris ontzettend veel geleerd hoe je met (korte) oefeningen je veel soepeler en energieker voelt gedurende de dag.”

En wat zijn jouw absolute don’ts?

“Ontzettend cliché maar: beperk je schermgebruik, vooral ’s avonds. En als je op je laptop of telefoon zit, doe dat met aandacht en intentie. Blok een momentje daarvoor, en beperk het gedachteloos scrollen. Het is vaak uit verveling.”

Lisa volgen op Instagram? Dat doe je op haar account lisagoesvegan.

De maandagochtend-rituelen van yogi Milou Turpijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️