Margje Hoogland
Margje Hoogland Liefde & Seks 7 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Daten met een introvert lastig? Nee hoor, dít zijn juist de voordelen

Een introvert daten is allesbehalve saai. Oké, ze staan niet altijd te springen voor een avondje uit, vooral niet als ze net een avondje me-time hebben gepland. Maar hé, dat is ook niet het enige dat belangrijk is in een relatie. Een luisterend oor, geen onnodige drama en loyaliteit zijn misschien wel veel belangrijker. Laat dat nou nét zijn wat je in een relatie met een introvert vindt. 

Als je er voor zorgt dat je introverte date zich op zijn of haar gemak voelt, dan kun je mooie dingen verwachten.

Dit zijn de tekenen dat een introvert persoon verliefd is

1. Niet te veel gedoe

Een introvert persoon houdt niet zo van drama. Goed, het is misschien niet altijd goed dat ze conflicten liever uit de weg gaan, maar ze worden ook niet om de kleine dingen boos.

Wil je een avondje uit met je vrienden en wil je partner niet mee? Dat is juist geen probleem. Jij tijd met je vrienden, je partner een avondje alleen op de bank. Na afloop zijn jullie beide weer helemaal opgeladen.

Hoe je een pro wordt in het uiten van gevoelens tegenover je lover

Een introvert staat ook niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling en is niet zo competitief. Twee extraverte mensen bij elkaar kunnen op dat gebied nog al eens clashen. Met een introvert heb je dat niet.

2. Een goed gesprek

Een introvert praat niet graag over koetjes en kalfjes. Ze creëren liever een diepere band. Als ze zich op hun gemak voelen, zullen ze ook al gauw de diepte ingaan.

Toch laten ze het praten liever aan andere mensen over. Niet omdat ze verlegen zijn, maar omdat ze oprecht geïnteresseerd zijn en je verhaal graag willen horen. Ze stellen vragen en zijn zelfbewust waardoor ze zich goed in jou kunnen verplaatsen. Ook fijn: ze oordelen niet zo snel, maar stellen liever vragen om je beter te begrijpen.

Met deze 36 vragen word je verliefd op een vreemde

Tijdens het gesprek laten ze je echt uitpraten en denken ze na over wat ze zelf zeggen. Sowieso is een introvert meestal niet zo’n flapuit en er wordt veel rekening gehouden met jouw gevoelens.

3. Signalen worden opgepikt

Introverts hebben veel aandacht voor details. Niet alleen om het in huis knus te maken, maar ook in hun relaties. Ze pikken stemmingen en lichaamstaal van een ander gemakkelijk op. Ze doen er daarna alles aan om je beter te laten voelen en het zorgt ervoor dat je je gezien en gehoord voelt.

Strenge filter voor een nieuwe lover? Zo ontwikkel je een gezonde kieskeurigheid

4. Loyaliteit

Introverte personen hebben vaak een kleine inner circle die bestaat uit mensen die ze liefhebben en waar ze zich echt op hun gemak voelen. Ze steken veel moeite en energie in die relaties en staan altijd voor de ander klaar. Een luisterend oor wanneer er problemen zijn of wanneer iemand zijn verhaal kwijt moet, hoort daar zeker bij.

Wanneer je met een introvert aan het daten bent, zul je al gauw merken dat hij of zij ook naar jou toe heel loyaal wordt.

Bewust daten: hoe doe je dat?

5. Creatieve dates

Ben je met een introvert aan het daten? Verwacht dan ook veel creativiteit. Ze zijn namelijk van nature creatievelingen en dat zie je terug in de dingen die ze organiseren. Sowieso laden ze niet per se op van drukke sociale gelegenheden, dus bedenken ze liever een ander soort date.

Een picknick in de natuur of een museumbezoekje bijvoorbeeld. Zo doe je misschien dingen die jij zelf niet had bedacht.

Waarom een introvert minder snel verliefd wordt dan een extravert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️