Margje Hoogland
Margje Hoogland Betere wereld 27 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 10 duurzame hotspots in Amsterdam op dit moment

Weekendje naar de hoofdstad op de planning? Je vindt super veel duurzame hotspots in Amsterdam. Van toffe conceptstores waar ze duurzame kleding en spullen verkopen tot knusse vintagewinkels en van gezellige evenementen tot groene oases middenin de stad. Trek gekregen? In de stad vind je ook veel cafeetjes en restaurants waar je vegan – en vaak ook biologisch – kunt eten.

Een beetje groen overnachten is in Amsterdam ook niet heel lastig. Want er zijn veel duurzame hotels. Hotel Jakarta is misschien wel een van de meest bekende. Het hotel is gevestigd in een energieneutraal gebouw en van binnen is het letterlijk een oase van groen.

1. Bloem

Alles wat je bij Bloem bestelt is 100% biologisch. Van de gerechten op de menukaart tot alle wijnen, biertjes, frisdrank en sapjes. En dat proef je! Het knusse restaurant is open voor lunch en diner en alleen op maandag gesloten, dus tijdens je weekendje weg, kun je hier zeker terecht.

Adres: Entrepotdok 36

2. InStock

InStock is niet zomaar een restaurant. Bij InStock koken ze namelijk met producten die eigenlijk weg zouden worden gegooid. Daardoor is het elke dag is het weer een verrassing wat er op het menu staat. Wel kun je altijd een van hun eigen biertjes drinken: pieperbier en bammetjesbier – ook gemaakt van restjes.

Adres: Czaar Peterstraat 21

3. Hearth

Bij Hearth geniet je van alles wat moeder natuur heeft gemaakt. Alles wordt gemaakt van biologische ingrediënten en de menukaart bestaat alleen maar uit vegetarische en veganistische gerechten. Echt een aanrader!

Adres: Camperstraat 26H

4. Vegan Junk Food Bar

Af en toe junk food is helemaal niet erg. Balans noemen we het ook wel. Wil je toch een beetje bewust snacken? Ga dan naar de Vegan Junk Food Bar. Ook ideaal voor je niet vegan vrienden, want De Vegan Junk Food Bar maakt veganistisch eten voor iedereen toegankelijk zonder in te leveren op smaak.

Adres: Reguliersdwarsstraat 57

5. Meatless District

Bij Meatless District eet je seizoensgebonden en 100% vegan – tot de wijnen aan toe. De menukaart is super gevarieerd en ze hebben voor ieder wat wils, van comfortklassiekers uit de hele wereld tot een lekker soepje. Je kunt er dagelijks op beide locaties terecht voor brunch, snacks en diner.

Adres: Van Woustraat 189-191 HS (De Pijp) / Bilderdijkstraat 65-67 HS (Oud West)

6. Café de Ceuvel

De Ceuvel is een bruisende gemeenschap van ondernemers en kunstenaars met een groen hart. Het terrein bevat creatieve werkplekken, een cultureel centrum rondom duurzaamheid, ruimtes voor verhuur, een drijvend hotel en een café-restaurant.

Ze kijken daar naar wat écht goed eten en drinken is. En dat gaat verder dan een labeltje waar ‘biologisch’ op staat. Zo is alles wat je hier kunt eten en drinken vegan, hebben ze CO2 vrije koffie en zijn ze volledig van het gas af. Met recht een van de meest duurzame hotspots in Amsterdam.

Adres: Korte Papaverweg 4

7. Madre

Bij Madre proef je de liefde voor lekker eten. Madre is een moderne Mexicaanse keuken waar ze zo veel mogelijk werken met lokaal geproduceerde, seizoensgebonden en verse ingrediënten. Ook is het heel uitnodigend om met andere gasten in gesprek te raken. Zo zet Madre zich in voor een betere wereld.

Adres: Westerstraat 186 BG

8. Noordermarkt

Wil je nog een vleugje Amsterdam mee naar huis, of wil je zelf graag een maaltijd samenstellen met verse biologische gerechten? Neem dan op zaterdag zeker een kijkje op de Noordermarkt. Deze markt is bijna 400 jaar oud en nog steeds erg geliefd bij Amsterdammers.

Je vindt hier heerlijke biologische producten. Groente en fruit, brood en – eventueel – kaas en vlees. Ter plekke kun je ook een hapje eten terwijl je je middenin de gezelligheid bevindt. Nog niet uitgekeken? Struin zeker even langs de kraampjes met antiek, vintage kleding, muziek, accessoires en nog veel meer.

Adres: Noordermarkt

Bij welke van deze hotspots in Amsterdam ga jij sowieso eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️