Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 8 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Op deze terrassen in Amsterdam geniet je van een duurzame cocktail

Met de zomer in aantocht is het altijd goed om te weten waar je moet zijn voor de beste cocktails. Extra leuk wordt het natuurlijk als je weet op welk terras er aandacht wordt besteed aan het milieu. Er zijn nu eenmaal van die parels die én een geweldige drankkaart hebben én een duurzame missie naleven. Dit lijstje van duurzame bars zet je alvast op weg.

Meer en meer horecazaken beseffen dat een succesvolle zaak niet alleen een kwestie van lekker eten is. Naast een lekkere menukaart, ook een duurzame menukaart opstellen is dan ook een trend die we steeds vaker zien. Dat juichen wij alleen maar toe, want wat is er beter dan op een terras een cocktail drinken die met liefde voor het milieu bereid is? Niet veel, vinden wij.

1. Bar Fisk

Bij het horen van de naam Bar Fisk denk je misschien niet meteen aan een duurzaam concept. Toch bewijst dit visrestaurant dat vis serveren ook op een duurzame manier kan. Van mei tot eind september werken ze namelijk nauw samen met de Plastic Soup Foundation. De kaart bevat in deze periode twee cocktails waarvan per verkochte cocktail €1,- naar de Plastic Soup Foundation gaat. Bijdragen aan een schonere oceaan was nog nooit zo gemakkelijk! En het zonovergoten terras in de Pijp krijg je er gratis bij.

2. Bar Kantoor

Wat is er heerlijker dan op een terrasje in het park genieten van een cocktail? Juist ja: op een terrasje in het park genieten van een cocktail en tegelijk een steentje bijdragen aan het milieu. In Bar Kantoor (onderdeel van het Conscious Hotel) aan het Westerpark kan dat. De hele Conscious Hotel groep draait op groene elektriciteit (afkomstig van windmolens), de bar accepteert geen cash omdat dit beter is voor het milieu en door fermentatie- en aquaponische technieken in de keuken wordt food waste de kop in gedrukt. Need we say more?

Lees ook: Bij restaurant MOER draait het om conscious cooking

3. De Ceuvel

Café De Ceuvel is zo’n heerlijke plek dat je er uuuren kan blijven hangen. Buiten een geweldig relaxte sfeer en de mogelijkheid om bij goed weer een duik in het water te nemen, biedt deze zaak een grote meerwaarde op vlak van duurzaamheid. Hun missie is om een veerkrachtiger wereldvoedselsysteem te voorzien. De sterke dranken en de bieren die ze serveren zijn afkomstig uit Nederland en proberen veelal biologisch of duurzaam te werken. Een bar naar ons hart.

4. Skybar Malabar

In het duurzame en energieneutrale hotel Jakarta tref je op de bovenste verdieping skybar Malabar. Oké, dit is dan misschien geen terrasje waar je in openlucht kan genieten van het weer, maar voor dit uitzicht heb je vast wel wat over. Het hele hotel werd gebouwd met duurzame materialen en overal wordt nagedacht over energiebesparende maatregelen (dat gaat van het verwarmingssysteem tot de duurzame bedrijfskleding van het personeel). Je weet dus waar je bij slecht weer heen kan om alsnog van een zomerse cocktail te genieten.

Meer over duurzame initiatieven?

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Op deze terrassen in Amsterdam geniet je van een duurzame cocktail
Sluiten