Eva Spigt
Eva Spigt Betere wereld 31 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

BEDROCK ontdekt Nederland: overnachten in een wellness villa aan de Drentsche Aa

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo vielen we in katzwijm voor camping Buitenland en genoten we van een wintervakantie in de havenhuisjes van Zwier. Dit keer tippen we de natuurvilla Park De Zeegser Duinen in Drenthe.

Slapen in een waanzinnige villa met sauna en jacuzzi midden in de natuur. Dat klinkt veelbelovend toch? Bij Park De Zeegser Duinen worden al deze dromen werkelijkheid. Het park beschikt over 50 stijlvolle suite lodges voor 4 tot 8 personen, ieder uitgerust met wellness faciliteiten.

Wat de ervaring nog beter maakt, is dat je vanuit je huisje zo de natuur van Drenthe in loopt. BEDROCK’s Eva mocht overnachten bij Park De Zeegser Duinen en ze wil nog maar een ding, en dat is weer terug gaan.

Overnachten bij Park De Zeegser Duinen

Park De Zeegser Duinen ligt midden in het natuurpark Beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. De Drentsche Aa barst van de heidevelden en zandverstuivingen. Asfalt heb je hier bijna niet en vanuit je luxe lodge, loop je dan ook zo via een zandweggetje de natuur in.

Wij hadden geluk want in augustus staat de heide volop in bloei. Dat betekent een palet aan fel paarse kleuren die mooi afsteken tegen de blauwe zomer lucht. Maar Drenthe is het hele jaar het ontdekken waard. Helemaal als je na een mooie wandeltocht kunt neerplonsen in de jacuzzi.

Luxe wellness lodges

Bij Park De Zeegser Duinen kan je kiezen uit diverse huisjes, ieder uniek. Zo zijn sommige lodges uitgerust met een mooie vuurplaats, sunshower of jacuzzi. Ook zijn er huisjes die rolstoelvriendelijk zijn of waar je je huisdier mee naartoe kunt nemen.

Wij kregen een wellness lodge, inclusief Finse sauna en jacuzzi. Daar hebben wij goed gebruik van gemaakt en zijn de jacuzzi bijna niet uit geweest met rimpelige oma handjes tot gevolg.

Wat nog meer fijn is aan Park De Zeegser Duinen? De huisjes zijn super luxe en comfortabel ingericht. De keuken bijvoorbeeld had niet alleen een tosti-ijzer en grill, maar ook een blender en mixer waarmee je dus de heerlijkste creaties kunt maken. Dat vroeg natuurlijk maar om een ding: een uitgebreid pannenkoeken ontbijt en dat met uitzicht op de bossen. Beter kun je je dag niet beginnen.

Activiteiten

Vanuit je lodge loop je zo de Drentsche Aa op waar je heerlijk kunt verdwalen in de natuur. Wij gingen al om 6 uur uit de veren om een rondje te hardlopen. Een sprookjesachtig tafereel speelde zich voor ons af. Het beetje dauw wat nog op de heide lag, een warm opkomend zonnetje en een adembenemend uitzicht over het water. Nederland als vakantieland is zo gek nog niet!

De helende kracht van jezelf terugtrekken in de natuur

De omgeving heeft ook veel water wat perfect is om Drenthe eens vanaf de andere kant te bekijken, namelijk vanuit een kano. Of voor het echte avontuur kan je naar een van de 7 klimparken in de buurt waar je je hoog in de bomen begeeft.

Meer zin in een kroegentocht of de gezelligheid van een stad? Groningen ligt op nog geen half uur rijden. De stad heeft ons verbaasd. Met veel water, prachtige grachten en pleinen is deze stad een plaatje om te zien. Daarnaast kan je hier ook goed shoppen en daarna neerploffen op een gezellig terras.

Maar na een drukke dag in de stad hebben wij alweer zin om terug te gaan naar Park De Zeegser Duinen. Waarom op stap als je ook de sauna in kan? Een sauna hebben in je luxe lodge, heeft wel wat. We gaan even lekker stomen en zitten daarna super relaxt met een natuurwijntje bij de vuurplaats van onze lodge. Het is onze laatste avond hier en als we naar de jacuzzi kijken, kunnen we natuurlijk maar een ding doen.

We zetten kaarsjes aan, verplaatsen ons wijntje naar de jacuzzi en springen in het warme water. Met uitzicht over de natuur en een fonkelende sterrenhemel, verzuchten we allebei dat het leven toch echt heel mooi is.

Boek je verblijf bij Park De Zeegser Duinen

Een bijzonder verblijf in de natuur bij Park De Zeegser Duinen, boek je al vanaf €330 voor 2 nachten. Je kan kiezen uit een 4- 6- of 8-persoons lodge, met wellness, een vuurplaats of de mogelijkheid om je huisdier mee te nemen. Met de kids naar dit park, is ook een aanrader.

In de buurt vind je veel water voor activiteiten als zwemmen of kanoën. Ook het Hunebedcentrum in Borger en Openluchtmuseum Veenpark vind je om de hoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️