Marloes Graat
Marloes Graat Reizen 31 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Hotel Weekend Club: een community voor slow en bewuste reizigers

Bestemmingen waar geen duidelijke hotspots zijn, de plek om buiten de deur te eten gewoon bij iemand in de huiskamer is en je nieuwe vrienden wordt met locals. Dit soort bestemmingen zijn vaak de parels van je reis, waarvan je van tevoren niet kunt voorspellen waar je ze tegen gaat komen. Hotel Weekend Club  verzamelt juist díe plekken op de wereld, die slow travel omarmen.

Een community voor like-minded reizigers met een voorkeur om de wereld te ontdekken op een rustiger tempo. De Hotel Weekend Club is voor iedereen die van reizen houdt, maar niet bucketlists wilt afvinken en van de ene toeristische hotspot naar de andere wilt reizen. Iets voor jou?

Tips voor duurzame reisbestemmingen

Wat je voornamelijk vindt in de community zijn prachtige plekken verspreid over de hele wereld die buiten de gebaande paden liggen. Van kleinschalige boetiek hotels op Cuba, een riad met uitzicht op een veld met maanbloemen in het Atlas gebergte in Marokko tot de beste kunstgalerieën in Mexico City.

Bijzondere eco-communities die je kan bezoeken in Europa

In de Hotel Weekend Club vind je de meest bijzondere overnachting tips, bewuste city guides, een duurzame webshop en je kunt lid worden van de community.

Community met gelijkgestemde reizigers

Naast de meest unieke, duurzame plekken ter wereld te delen met anderen, is het ook de bedoeling om like minded reizigers samen te brengen. Er worden regelmatig dinner clubs, creatieve workshops en retreats georganiseerd over de hele wereld.

Zo ontdek je off the grid plekken en ontmoet je andere reizigers, die op een zelfde manier als jij een nieuwe plek willen zien en ervaren.

Barefoot Living

Natalia Swarz richtte in 2015 de community op om tips en ervaringen van bewuste, duurzame reizen te kunnen delen en uitwisselen. Deze zomer is ook haar boek ‘Barefeet living’ uitgekomen.

Hierin deelt Swarz de bestemmingen waar ze zelf het meest geaard voelt en los komt van verplichtingen, verwachtingen en leven in een hoog tempo.

Swarz interviewt eigenaren van kleinschalige pensions en eco-hotels, die een andere manier van leven hebben gekozen. Op blote voeten leven is volgens haar niet alleen een metafoor, ze moedigt je ook aan om letterlijk op blote voeten te gaan leven en meer te aarden met de plek waar je bent.

Om een rustiger levenstempo te omarmen: te beginnen met op blote voeten rond te lopen in je eigen huis en duurzame keuzes te maken.

Slow travelling: hoe doe je dat?

Ben je geïnteresseerd in slow living en lukt dit thuis in je eigen omgeving aardig, maar vind je dit lastig om op vakantie toe te passen? Deze 3 tips helpen je op weg.

1. Blijf lang(er) op één plek

In plaats van een rondreis te maken door een land en elke 2-3 dagen te reizen en rond te trekken, blijf je langer op één plek of in één gebied. Zo heb je meer de tijd deze plek écht te leren kennen en meer te zien dan de aanbevelingen van het personeel van je hostel of hotel of de tips uit de Lonely Planet.

Deze toffe routes door Nederland bewijzen dat je niet altijd ver van huis hoeft

Als je langer op één plek blijft zul je eerder naar een kleine, lokale markt zonder souvenirs, maar met lokale kruiden op maandagochtend gaan, tijd hebben om zelf te koken met die lokale ingrediënten en meer in gesprek te gaan met locals over hoe het is om hier te leven in plaats van alleen te vragen naar bezienswaardigheden.

2. Maak geen bucketlist

Blijf weg van lijstjes, reisgidsen en blogs met must-visits van de omgeving. Doe juist het tegenovergestelde: zoek zo min mogelijk op en laat je verrassen wat je tijdens je reis tegenkomt qua activiteiten en bezienswaardigheden. Zo ga je met een open blik op reis en kun je veel meer laten verrassen door de lokale cultuur, natuur en mensen.

Als je van tevoren alles al op internet hebt gelezen en foto’s hebt bekeken, ben je immers toch wat minder onder de indruk van die prachtige, oude tempel midden in de jungle toch?

3. Kies ander vervoer

Neem de lokale bus, trein, fiets of reis met andere reizigers mee in een auto. Op deze manier zie je meer van de omgeving en de lokale bevolking. Vliegen of taxi’s zijn efficiënter, maar dat is juist niet waar het om gaat bij duurzaam reizen.

Geniet van de reis onderweg naar je volgende bestemming, want juist daar maak je de mooiste dingen mee: zoals nieuwe ontmoetingen met personen die je anders niets zou spreken of langs adembenemende, binnenlandse landschappen rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️