Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 17 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

5 x de fijnste yoga retreats door heel Portugal

Wanneer neem je nou eens écht tijd voor jezelf? Tijd waarin je niet wordt afgeleid door je telefoon, niet bij vergaderingen hoeft te zijn, uren per dag aan yoga en meditatie kan besteden, gezond eet, drinkt (zonder het zelf klaar te maken!), beweegt en makkelijk 8 uur slaap per dag haalt? Precies: waarschijnlijk bijna nooit. Laat het een mooie reden zijn om jezelf af en toe een yoga retreat cadeau te doen. En waar vind je meer yoga retreats middenin de natuur dan in het Zuid-Europese Portugal?

Eerder tipten we al 6 fijne yoga retreats dichtbij huis: namelijk gewoon in Nederland. Want om tot rust te komen, hoef je heus niet naar de andere kant van de wereld te vliegen.

Yoga retreats in Portugal

Toch begrijpen we het ook goed als je wél even uit je bekende omgeving wilt stappen, de zon op je bol wilt voelen en je wilt onderdompelen in wilde natuur. Waar kom je immers beter tot rust dan bij een blauwe zee of prachtige bergen?

Portugal leent zich bij uitsteek perfect voor een slown down vakantie, een langzaam tempo, heerlijke temperaturen, prachtige natuur en je vindt er een geweldig aanbod aan verschillende yoga retreats.

BEDROCK’s Rosa verhuisde naar Portugal en deelt daarom de beste yogaretreats van dit jaar.

1. Shamballah Retreats, Sintra

In het prachtige Sintra vind je niet alleen prachtige bergen (met een eigen microklimaat) en kastelen uit de Moorse tijd, maar ook een handvol fijne retreats. Het Shamballah retreat is bij uitstek onze favoriet. Waarom?

De mooiste en meest spirituele plekken in Portugal

Denk aan authentieke yogaklassen (wel 10 per week), met liefde bereidde vega(n) maaltijden, wandelingen naar de nabijgelegen stranden, massages en meditatie. Dát noemen wij nou een retreat om helemaal van op te laden. Tel daar de prachtige groene omgeving, wilde kliffen en zee bij op; en wat ons betreft heb je de perfecte ingrediënten voor een droom retreat.

Benieuwd? Bekijk hier de website van Shamballah Retreats

2. Ocean & Yoga Retreats, Aljezur

Op een steenworp afstand van het kneuterige dorpje Aljezur vind je het Ocean & Yoga retreat, in Alfambras. In de verschillende retreats die er worden gegeven, draait het hoofdzakelijk om yoga, maar ook om de natuur.

De komende yogaretreats heten dan ook ‘journeys of reconnection’. Verwacht een week lange onderdompeling van oceaan, natuur en reconnection, in combinatie met een dromerige ecoboerderij en plantaardige maaltijden.

Wat ik leerde tijdens het Silent Retreat bij Mandali in Italië

In de ochtenden is er tijd voor stilte, er is een speciale meditatie ruimte, bio ontbijt en er wordt onder meer gewerkt met somatic movement. Ook is er ruimte om te dansen en zingen rond het kampvuur. Not your average yoga retreat dus.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de website van Ocean & Yoga retreats.

3. Salty Pelican, Cascais

In het prachtige, chique Cascais – zo’n 30 minuten rijden van Lissabon – is het surf- en yogaretreat Salty Pelican gevestigd. Een perfect retreat voor als je een yogaretreat wilt combineren met (leren) surfen. Immers leent de Portugese kust zich perfect voor deze watersport.

Het retreat bestaat uit hatha en yin yoga lessen, die worden gegeven op het strand of in de tuin van het retreat. Verder zijn er guided meditaties tijdens het hiken, kun je massages boeken, wordt er gezond en vega(n) gekookt. Een heus active yogaretreat dus.

Benieuwd? Bekijk de website van Salty Pelican.

4. Mooji, Zambujeira do Mar

Mooji is een spiritueel leraar en werd in 1954 op Jamaica geboren met de naam Anthony Paul Moo-Young. Je kent Mooji misschien kent van zijn video’s. Bijzonder: hij woont nu in Portugal waar hij woont, een ashram heeft (Monte Sahaja) en regelmatig lezingen, stilte retraites of satsangs organiseert. En daar kan jij bij zijn.

Waarom elke vrouw ooit een retreat zou moeten volgen

Er zit geen regelmaat in wanneer de retreats worden georganiseerd, maar je kunt altijd langs de ashram van Mooji, mocht je in de buurt zijn en je willen onderdompelen in zijn kennis en leer.

Bekijk de website van Mooji.

5. Vale de Moses, Amieira (Sera da Estrela)

In het prachtige berggebied Sera da Estrela ligt het retreat centrum Vale de Moses. Je vindt er ondermeer een glazen en houten yogashala middenin het groen, je kunt er wandelen door het dennenbos en badderen in de nabijgelegen rivier. Niet zo gek dat hier wekelijks verschillende retreats georganiseerd worden, dus.

Van een mindfulness tot yoga en van een-dag tot een-week-retreat; je vindt op de agenda van Vale de Moses voor ieder wat wils. Een heerlijke plek voor een week aan rust, yoga en mindfulness, als je het aan ons vraagt.

Benieuwd? Bekijk hier de website van Vale de Moses.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️