Marloes Graat
Marloes Graat Welzijn 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Zen in eigen land: 6 fijne yogaretreats om dichtbij huis op te laden

Jezelf opladen, in contact komen met de natuur, je innerlijke zelf en ondertussen gelijkgestemde mensen ontmoeten zonder ver te hoeven reizen. Een yogaretreat in Nederland is dé manier tot rust te komen in je drukke bestaan. Wij zochten de mooiste yogaretreats in Nederland voor je op.

Op een yogaretreat doe je meer dan alleen yoga. Er is ook vaak een mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen. Zo wordt in de yogaretreats in dit rijtje yoga gecombineerd met bijvoorbeeld suppen, surfen of paarden.

Yogaretreats in Nederland

Een lijstje met bijzondere yogaretreats in Nederland:

1. SUP Yoga retreat in Zeeland

Als je dan toch een yogaretreat in de zomer in Nederland gaat doen: waarom dan niet op een sup? Tijdens het SUP Yoga retreat in Zeeland ga je meerdere yogalessen op een sup doen (ja ook voor beginners), maar ook ontspannende yin yogalessen.

Het is de bedoeling dat de lessen zo veel mogelijk in de frisse buitenlucht zijn, zodat je niet alleen in contact komt met jezelf maar ook met de natuur en de elementen.

2. La Luz Retreats in Friesland

Tijdens dit retreat in het noorden van het land ga je niet alleen yoga doen, maar ook meditatie-oefeningen en ademwerk. Het retreat wordt gehouden op de camping REBL Outdoor, dat ligt op steenworp afstand van een prachtig meer.

De effecten van een health retreat op je lichaam en geest

Zo kun je niet alleen helemaal ontspannen tijdens yoga, maar ook een duik nemen in het meer, er is een kampvuur en hottubs op de camping voor de echte outdoor ervaring.

3. Surfana surf & yoga weekend op Vlieland

Hoe fijn is het om spierpijn van het surfen eruit te stretchen tijdens een yoga-sessie in het bos op Vlieland? Op het Surfana surf & yoga weekend combineer je beide sporten met elkaar.

De Hatha en Vinyasa flow yogalessen worden gegeven in het bos en op het strand (natuurlijk afhankelijk van het weer). Verder staat er een vegetarische barbecue op het programma en een cacao ceremonie.

4. Solo retreat op de Vinkeveense plassen

De nadruk van het solo retreat programma ligt op verbinding maken met jezelf. Er komen allerlei verschillende onderdelen aan bod om dit te ervaren: yogasessies, een ijsbad en een healing concert.

Perfect als je even wat tijd alleen wilt doorbrengen of wat dingen voor jezelf op een rijtje wilt zetten. Je kan ervoor kiezen om mee te doen aan het gezamenlijke diner of juist mindful alleen te eten. Jij staat centraal dit weekend.

5. Detox, Wellness & Yoga retreat op de Veluwe

Tijdens dit weekend op de Veluwe krijgt niet alleen je hoofd rust door yoga, maar ook je lichaam: in plaats van eten ga je sapvasten. Je drinkt biologische, slow juice sappen. Daarnaast is er een dagelijkse begeleide meditatie en wandeling door de prachtige bossen van de Veluwe.

5 nieuwe go-to retreats die je deze nazomer nog wilt volgen in Europa

Zo komt je hoofd, lichaam en hart tot rust tijdens dit yogaretreat op de Veluwe terwijl jij geniet van een luxe overnachting in een 4-sterren hotel met sauna en zwembad.

6. One Day Retreat

Als je eerst eens wil kijken of een retreat iets voor je is, of je gewoon niet zoveel tijd hebt, bekijk dan eens de retreats bij One Day Retreat. Er zijn verschillende soorten retreats voor één dag waaruit je kan kiezen.

7 dromerige vakantiehuisjes in de Nederlandse bossen

Zo is er een one day motherheart retreat waar nieuwe, jonge moeders kunnen opladen, een retreat dat zich richt op de krachtige energie van paarden en weer een ander retreat is gericht op een helende reis door je chakra’s.

Zo kom je helemaal tot rust, zónder naar de andere kant van de wereld te vliegen. Fijn voor jou én de planeet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️