Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 16 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Hier vind je de mooiste natuurhuisjes in Nederland (ver weg van de massa)

Waar kom je na een drukke periode van werk, afspraken, etentjes, never ending to do-lists, sportklasjes, schoonmaken en ga zo maar door, beter tot rust dan in een huisje in de natuur? Precies: nergens. Sluit (na het lezen van deze intro) je ogen en beeld je een klein houten huisje in, omgeven door bossen, fluitende vogels op de achtergrond en niets dan rust. Geen piepende telefoon of deadlines. Het mooie is: je hoeft daarvoor heus niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Sterker nog: de mooiste natuurhuisjes vind je gewoon in Nederland.

Natuurlijk vind je tropische bossen en hoge bergen niet binnen de Nederlandse landgrenzen, maar bossen, vlaktes, duinen, de prachtige zee en kleine eilanden vind je hier allemaal wél.

Met het oog op klimaatverandering en de drive om bewust te leven én te reizen, is het zo’n gek idee nog niet om het vakantieplezier wat vaker dichtbij huis te zoeken.

Daarnaast ben je er een stuk minder geld en reistijd aan kwijt, dus kun je gemakkelijk een weekendje tot rust komen zonder van alles te hoeven boeken of weken vrij te moeten nemen.

Huisjes in de Nederlandse natuur

Hoewel Nederland ontzettend veel bijzondere accomodaties te bieden heeft, moet je ze wel weten te vinden. De meeste van deze tipi’s boomhutten en off grid huisjes staan immers verstopt in de bossen.

Bedrock Travel: hoe het komt dat microreizen steeds populairder wordt (wij zijn fan!)

Gelukkig bestaat een handig platform voor die deze zoektocht naar rust in de Nederlandse natuur (en daar net buiten) een stuk makkelijker maakt. Wie weleens een klein onderzoek heeft gedaan naar wat voor mooie accomodaties Nederland te bieden heeft in de natuur, is vast weleens gestuit op Natuurhuisje.nl.

Het platform staat bekend om de huisjes midden in de bossen, ver weg van de massa. Je vindt er voor ieder wat wils: van duurzame huisjes gemaakt van ecologische materialen, moderne tiny houses tot idyllische huisjes in de bossen.

Overzichtelijk

Wil je het liefst vlakbij de Friese wateren overnachten? Liever in het bos of ben je specifiek of zoek naar een boomhut of juist een groepsaccommodatie? Je kan precies filteren waar jij naar op zoek bent. Wel zo fijn!

https://www.bedrock.nl/tips-voor-een-duurzame-vakantie/

Je hoeft daarvoor dus niet via individuele huiseigenaren te boeken, maar het loopt allemaal via het platform van Natuurhuisje. Dat geldt overigens sinds kort ook voor natuuractiviteiten die het platform nu aanbiedt. We like!

Onze favoriete huisjes in de natuur

Het boekingsplatform is overigens al hartstikke populair, vooral in de zomermaanden. Maar je de verblijven zijn natuurlijk even tof als heuse winter getaway.

Wij hebben in elk geval al een paar van onze favorieten voor je geselecteerd:

Dat je niet ver hoeft te vliegen om tor rust te komen, bewijzen deze huisjes dus wel! Welke is jouw favoriet?

Benieuwd geworden? Je bekijkt het hele aanbod aan fijne natuurhuisjes in Nederland en Europa (want ja, die staan er ook tussen!) en de beschikbaarheid via de website van natuurhuisje.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️