Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe telefoon? Ga voor één van deze duurzame telefoonhoesjes

We kunnen er niet omheen: hoe graag we ook minder schermtijd willen, we zijn stuk voor stuk verslaafd aan onze telefoon. Al verwijderen we alle social media, onze telefoon gebruiken we alsnog dagelijks voor het luisteren van muziek, het vinden van de weg, sportapps en het lezen van je mail. Dus is het wel zo handig om je telefoon goed te beschermen, maar dan natuurlijk wél in een duurzaam gemaakt hoesje.

Wie toe is aan een nieuw telefoonhoesje om je telefoon in te beschermen en je niet voor de zoveelste keer een je scherm moet laten vervangen *ahum*, raden we aan een eens een kijkje te nemen bij een van deze duurzame telefoonhoesjes.

“Ik heb geen mobiele telefoon en ik vind het heerlijk!”

Het lijkt misschien een kleine aankoop, maar elke duurzame aankoop is er één. Waarom niet meteen een tof hoesje kopen van gerecyclede materialen?

Duurzame telefoonhoesjes

Ben je op zoek naar een duurzaam telefoon hoesje? Deze merken maken hun producten stuk voor stuk van duurzame of al bestaande materialen zodat de ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk blijkt. En ze zien er nog eens hartstikke tof uit. We like!

1. Pela

De telefoonhoesjes van Pela worden geheel duurzaam geproduceerd. Het materiaal is 100 procent biologisch afbreekbaar en plantaardig, en gemaakt van Flaxstic.

Het is composteerbaar bioplastic, gemaakt van elastomeer en vlasstro-materialen. Daardoor is je telefoon ook meteen goed beschermd én van een flexibel materiaal.

De hoesjes komen in prachtige zachte pastel- en aardenkleuren en vrolijke patronen. Hebben dus!

Bekijk hier de duurzame hoesjes van Pela.

2. Nice Guy Freddie

Het Berlijnse duurzame merk voor telefoonhoesjes is populairder dan ooit. De telefoonhoesjes met koord zijn biologisch afbreekbaar, gemaakt van een bioplastic.

Je telefoon meer mindful gebruiken? Volgens deze neurologen doe je dat zo

De afbreekbare materialen zijn gemaakt tarwestro en biologisch afbreekbaar, gerecycled plastic. Daarnaast is het helemaal vrij van chemicaliën en giftige stoffen zoals BPA, lood en ftalaten.

Daarnaast zijn de hoesjes zelf ook verkrijgbaar als een heus tasje waardoor je telefoon extra goed beschermd is. Handig als het ineens begint te regenen bijvoorbeeld. We like!

Bekijk hier de duurzame telefoonhoesjes van Nice Guy Freddie

3. Casey Amsterdam

Ken jij het Nederlandse merk voor duurzame telefoonhoesjes Casey Amsterdam al? Zoals de naam al prijsgeeft is het merk geboren in onze hoofdstad. Hoe tof?

De hoesjes zijn geheel vegan en worden duurzaam gemaakt. En ook fijn: de hoesjes zijn beschik voor iPhone en Samsung. De hoesjes komen met het Peta Approved Vegan keurmerk.

De hoesjes komen in fijne zachte en aardekleuren.

Bekijk hier de telefoonhoesjes van Casey Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️