Margje Hoogland
Margje Hoogland Reizen 9 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

De meest duurzame hotspots van Groningen: van vintage shoppen tot vegan restaurants

Weekendje Groningen op de planning? Sla dan de bekende (fast fashion) modeketens en restaurants over, en breng een bezoekje aan deze bewuste hotspots in Groningen. In de winkels vind je pareltjes voor jezelf of leuke cadeaus voor iemand anders. In de restaurants en cafés eet je lokaal en vegetarisch of vegan.

Als je kiest voor een duurzame citytrip, ga je waarschijnlijk niet met de auto naar Groningen. Doe je dit toch, kies dan voor een duurzame overnachting bij het eco Stro-Hotel Hayema Heerd. In de accommodaties hier is veel gewerkt met stro – je slaapt zelfs op een bed van stro. Met twintig minuten rijden ben je in de stad om de volgende hotspots te bezoeken:

1. Koko Toko

KokoToko is van de meest duurzame hotspots in Groningen als het gaat om fair fashion en duurzame cadeautjes. Ze verkopen bijvoorbeeld kleding van Armed Angels en People Tree en accessoires en andere spulletjes zoals shampoobars en tandenborstels. Door de fijne muziek op de achtergrond is het heel lekker rondsnuffelen hier.

Adres: Oosterstraat 26

Hotspot-alert! Bezoek deze 9 nieuwste vegan restaurants in Nederland eens

2. De Groene Stoel

Een van de beste plekken van Groningen om een maaltijd te scoren die biologisch, vegan én gemaakt van lokale seizoensproducten is: De Groene Stoel. Schuif aan voor een lekkere brunch, lunch, diner of borrel en geniet. Het eten smaakt hier extra lekker omdat ze nieuwe Groningers de kans op een duurzame toekomst in de horeca bieden, inclusief opleiding en stageplek.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 26

https://www.instagram.com/p/CaFiTQ-NHUr/

3. Mahalo

Als je in Groningen bent moet je ook even een bezoekje brengen aan het Noorderplantsoen. Laat nou aan de rand van dit park Mahalo zitten. Deze vegan lunchtent is perfect voor een break in de middag, maar voor alleen een goede koffie kun je hier ook terecht.

Adres: Verlengde Grachtstraat 1

https://www.bedrock.nl/de-leukste-groene-hotspots/

4. Feel Good

Dichtbij de universiteitsgebouwen zit Feel Good. Een knus cafeetje waar je terecht kunt voor een ontbijt (all day!), lunch en diner. Al het eten is in ieder geval vegetarisch, maar er zijn ook veel veganistische opties. Je kunt je dag ook beginnen met een goede koffie of een golden milk, terwijl je uit kijkt over de gezellige straat.

Is er bij Feel Good geen plek? Bij Britta zit er naast, hier eet je de lekkerste (vegan) taartjes.

Adres: Oude Kijk in ‘t Jatstraat 29

5. Appel & Ei

Als je graag vintage en tweedehands kleding koopt, zit je in Groningen wel goed. Op verschillende plekken in de stad vind je knusse winkeltjes. Eén van die winkeltjes is Appel & Ei. Verwacht een winkel met een fijn overzicht en kleding van hoge kwaliteit.

Adres: Oosterstraat 25

6. Rå Salat Bar

Is het een zonnige dag? Haal dan een salade bowl af bij Rå Salat Bar en neem het mee naar het Noorderplantsoen. De salades zijn gemaakt van biologische producten en gestoken in een hip Zweeds jasje. Je kunt kiezen voor een bowl van de kaart of je eigen salade samen stellen. Neem voordat je je salade bestelt trouwens eerst een kijkje in de kelder. Hier vind je Lilos Vintage, een kledingwinkel met Italiaanse vintage items.

Adres: Oude Kijk in ‘t Jatstraat 59

7. De Herbivoor

Nog zo’n plek waar je uitsluitend plantaardig, biologisch én zoveel mogelijk seizoensgebonden kunt eten geserveerd. De keuze is reuze want op de menukaart staan salades, burgers, wraps, soep, pannenkoeken en taart. De Herbivoor is ook de moeite waard vanwege het leuke interieur! Met recht in dit rijtje met duurzame hotspots in Groningen.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 59

In deze gids vind je alle vegan en vegetarische gerechten én restaurants

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️