Naar-bed-gaan-rituelen van doorgewinterde yogi’s (om écht lekker te slapen)

Josephine Kay 15 jun 2018 Body

Je kent ze wel. Van die mannen en vrouwen die onder een onzichtbare deken van rust de dag door zweven. Ze belichamen het woord 'zen' en zien er over het algemeen altijd ontspannen uit. Deze mensen zijn meestal ervaren yogabeoefenaars, en dat zal er vast alles mee te maken hebben.

Daarom vroeg Mind Body Green verschillende bekende yogaleraren naar hun avondrituelen voor het slapengaan. Wie weet kunnen we hier iets van opsteken en zweven we binnenkort allemaal de dag door. Daarbij helpt wat vaker dat yogamatje tevoorschijn halen natuurlijk ook wel een beetje. Oh ja, en handig om een bad te hebben, blijkt.

Tara Stiles

‘Ik neem graag een warm bad voordat ik naar bed ga. Daarna smeer ik me helemaal in met homemade kokosolie. Daarna doe ik een paar simpele yoga-oefeningen naast het bed om de laatste spanningen uit mijn lijf te halen. Daarna gaan de lichten uit. En oh ja, ik houd mijn telefoon en andere elektronica strikt buiten de slaapkamer. Heel af en toe kijken we ‘s avonds een filmpje in bed, iets over onze planeet of het heelal werkt ontspannend.’

Blair Flynn

‘Na een lichte maaltijd check ik altijd even mijn mails en social media. Als ik dat heb gedaan neem ik een warm bad met badzout, scrub ik mijn gezicht en gebruik ik een gezichtsmasker. Terwijl het bad volloopt warm ik een kurkuma amandelmelk latte op, zodat ik die meteen na mijn bad kan drinken. Dit bad-moment is zo heerlijk en werkt als een soort detox na een lange dag. Terwijl ik mijn latte drink op de bank werk ik nog een beetje aan mijn blog, kijk mijn favoriete series of bel met een vriendin. Ik vind het fijn om voor de dag erna goed voorbereid te zijn. Dan slaap ik het lekkerst.’

Caley Alyssa

‘Ik zet mijn telefoon op vliegtuigmodus, neem een warm bad, zet een theetje, wandel een rondje met mijn hond en mediteer. Daarna ga ik knock-out.’

Tips om alles uit je yogales te halen (voor beginners)

Fern Olivia

‘Ik dompel mezelf onder in een heet bad met een paar druppels lekkere (en sexy) badolie, omringd door kaarsen, terwijl ik luister naar binaural beats. Daarna lig ik nog eventjes in mijn badjas na te zweten en visualiseer ik mijn perfecte leven, dat ik enorm verliefd ben en dat mijn lichaam in balans is.’

Koya Webb

‘Ik vind het heel erg fijn om zachte meditatiemuziek te spelen en een aromatherapie kaars aan te steken na een lange dag. Ik neem bijna altijd een snelle douche of warm bubbelbad om de dag eraf te wassen. En als ik me echt goed voel, schrijf ik een dankbaarheids-lijstje terwijl ik wat simpele yoga-oefeningen doe.’

Lauren Imparato

‘Ik vind het belangrijk om mijn huid met crème te verzorgen na een lange dag. Ik geef heel veel lessen en sport regelmatig, waardoor ik vaak douche. Het is dus verstandig om me ‘s avonds weer eens in te smeren. Daarna bel ik mijn oma voor inspiratie, kus ik mijn man en bedank ik god en het universum voor alles was ik die dag heb mogen ervaren.’

Meer lezen over rituelen?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke feitjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Naar-bed-gaan-rituelen van doorgewinterde yogi’s (om écht lekker te slapen)
Sluiten