Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 22 mrt 2016

Met deze vier simpele rituelen laat je de nieuwe energie van de lente toe

De koude wintermaanden zijn afgesloten en de lente is officieel begonnen. Over de hele wereld wordt de lente gezien als een nieuw begin: de dagen worden langer, de zon gaat schijnen en het leven bevindt zich weer vaker buiten dan binnenshuis.

Ook al voelt het op sommige dagen nog steeds freezing, kun je de lente een handje helpen door deze rituelen te implementeren.

Laat negativiteit achter je

Probeer je gedachten under control te krijgen. Je gedachten hebben invloed op je gevoelens, en gevoelens hebben weer invloed op keuzes die je maakt. Als je een kamer binnenloopt waar iedereen vrolijk en positief is, absorbeer je ook die positieve gevoelens.

Als je je omringt met negativiteit van anderen, of zelf negatief bent, heeft dit effect op jezelf en je omgeving. Emoties zijn besmettelijk, en je wil toch juist die persoon zijn waar iedereen een warm en blij gevoel door krijgt? Straal deze lente positiviteit uit en trek positiviteit aan.

Ruim je huis op

Het heet in het engels niet voor niets ‘Spring Cleaning’. De lente is de perfecte periode om je huis helemaal op orde te krijgen. De Romeinen maakten in de lente hun huis helemaal schoon ter ere van de Godin Vesta.

Op deze manier creëer je ruimte, waardoor er meer plek voor positieve energieën is. Om extra karmapunten te verdienen kun je de spullen die je niet meer hoeft doneren aan een goed doel.

Open je ramen om frisse lucht toe te laten en brand een beetje salie om de ruimte te zuiveren.

Verras geliefden

Schrijf de namen van je best friends, familie of collega’s die er altijd voor je zijn op stukjes papier. Plaats deze in een mooie schaal en haal een keer per week een papiertje uit de schaal.

Stuur dan diegene een brief, een lange e-mail of een klein cadeautje. Zo stuur je deze lente positieve vibes de wereld in en maak je een vriend of vriendin gelukkig.

Er is niets leuker dan een verrassing uit onverwachte hoek ontvangen. You will make their day.

Vier de natuur

Ga naar buiten en geef iets terug aan de natuur. Plant een boom, ruim het parkje in de buurt op of plant zaadjes in een bak op je balkon of tuin. Ga met vrienden picknicken of wandelen en neem de nieuwe lente energie in je op.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Met deze vier simpele rituelen laat je de nieuwe energie van de lente toe
Sluiten