Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Better World 18 sep 2019

Spotted: een eco-vriendelijke yogamat (en hij’s nog stijlvol ook)

Af en toe spotten we op de Bedrock-redactie nieuwe items die ons groene hart sneller laten kloppen. In dit geval is dat een eco-vriendelijke yogamat die gemaakt wordt van gerecycleerde flessen én nog eens prachtig is. Die kunnen we natuurlijk niet níét met onze lezers delen!

Dat we bij Bedrock van yoga houden, is vast geen nieuws. Wat ons betreft is het de ideale mix tussen meditatie en sport, tussen lichaam en geest en tussen activiteit en ontspanning. Helemaal blij worden we dan ook van het nieuws dat er nu een eco-vriendelijke yogamat op de markt is in de leukste designs. Let’s hop on the mat!

Plastic problematiek

De yogamat waarover we het hebben werd ontworpen door het Yoga Design Lab team. Een jonge Canadees die zijn grootste bezittingen verkocht en zijn spullen pakte om in Bali een milieuvriendelijk yogamerk op te zetten. Als surfer en yogi is zijn bezorgdheid om de immense plastic problematiek waarmee onze aarde kampt groot.

Lees ook: Mariah verkoopt met Yoni maandverband en tampons zonder chemicaliën of plastic – en met succes

Jaarlijks wordt er immers zo’n 8 miljoen ton (!) plastic afval gedumpt in onze oceanen. Let that sink in (en voor wie meer wil lezen over de plastic soup, zetten we in dit artikel alles op een rijtje). Dat er behoefte is aan creatieve oplossingen om de plastic problematiek aan te pakken, mag duidelijk zijn.

vrouw op eco-vriendelijke yogamat
Bron: Design Yoga Lab Bron: Yoga Design Lab

Eco-vriendelijke yogamat

Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die het verschil willen maken, zo ook Yoga Design Lab. Het ultieme doel? Een mooi en praktisch product ontwerpen met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk.

Must-read: Je voetafdruk op de aarde verkleinen? Met deze kleine aanpassingen ben je er al

Dat is geen vanzelfsprekendheid, want wist je dat de meeste yogamatten gemaakt worden van niet-recyclebare en schadelijke materialen? Des te enthousiaster worden we dan ook van het feit dat de matten van Yoga Design Lab gemaakt worden van natuurlijk boomrubber en gerecycleerde plastic flessen.

vrouw op eco-vriendelijke yogamat
Bron: Yoga Design Lab Bron: Yoga Design Lab

Prachtige designs

Alsof dat alles nog niet mooi genoeg is, hebben de matten ook nog eens dromerige prints. Voor deze prints werd gebruik gemaakt van ecologische inkt op waterbasis, alweer een bewuste keuze.

Heb je een boost nodig om weer in je yogaroutine te duiken? Met zo’n eco-vriendelijk pareltje kom je zó weer de mat op.

Namasté.

De yogamatten van Yoga Design Lab kosten rond de €74 per stuk en zijn te bestellen via hun website.

Meer over yoga?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Spotted: een eco-vriendelijke yogamat (en hij’s nog stijlvol ook)
Sluiten