Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Verzorging 6 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Zorg beter voor jezelf met deze dagelijkse rituelen voor meer zelfliefde

Bij Bedrock zijn we een groot voorstander van meer zelfliefde. Als je meer van jezelf houdt, sta je namelijk steviger in je schoenen. Je laat je minder snel uit het veld slaan door dingen die om je heen gebeuren. Maar hoe leer je jezelf accepteren zoals je bent? Deze dagelijkse rituelen kunnen voor meer zelfliefde zorgen.

Zelfliefde is het waarderen van jezelf. Eén van de mogelijkheden om dit te doen, is met spirituele groei. Ons lichaam, onze emoties en onze gedachten hebben namelijk altijd invloed op de dingen die we doen en het leven dat we lijden. Om dit onder controle te houden, kan het helpen om dagelijkse spirituele rituelen in te plannen.

Deze 4 gemakkelijk toepasbare rituelen kunnen ervoor zorgen dat jij meer van jezelf gaat houden:

Maak een ritueel van je ochtenddrankje

Begin de dag goed met een groot glas water (je droogt namelijk uit in je slaap). Pak daarna een warme mok koffie of thee en ga zitten op een rustig en comfortabele plek. Dit kan jouw favoriete hoekje van de bank zijn, maar ook een meditatiehoekje in huis.

Lees ook: Van een k*tdag een goede dag maken? Een opmaat gemaakt ochtendritueel is de manier

Brand een geurkaars of wierrook en begin met mediteren. Denk aan je ademhaling, kies de juiste mantra voor jou uit, doe een paar simpele mindfulness-oefeningen of doe een bodyscan. Het maakt niet uit welke oefening je precies doet, als jij je er maar goed bij voelt. Na 20 minuten kan je met nieuwe energie je dag beginnen.

Dry brushing voor elke douchebeurt

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: dry brushing. Dry brushing houdt precies in wat de naam al zegt: het droog borstelen van je huid voordat je gaat douchen. Het helpt het lichaam om afvalstoffen beter te kunnen afvoeren en bevordert de bloedsomloop.

Begin bij je voeten en werk omhoog naar je hart terwijl je kleine, ronde bewegingen maakt met een speciale dry brush borstel. Herhaal dit met je andere been, en daarna met beide armen. Stap daarna de douche in, het liefst met een paar druppels eucalyptus- of lavendelolie om helemaal zen te worden.

Verwen jezelf met een gezichtsmassage

Het hoeft niet lang te duren, maar een korte gezichtsmassage met essentiële oliën kan wonderen doen voor je gemoedstoestand. Je hebt slechts 1 of 2 druppels van jouw favoriete geur nodig om helemaal tot rust te kunnen komen. En ook mooi meegenomen: ‘s morgens word je wakker met een glow op je gezicht. Hallo, stralende jij!

Lees ook: Zo creëer je thuis je eigen spa (en voer je een hammamritueel uit)

Mediteer met rozenkwarts

Jouw dagelijkse meditatie krijgt een nieuwe laag door een rozenkwarts-kristal in je hand te houden terwijl je mediteert. Daarmee zou je jezelf namelijk verzekeren dat alles is zoals het zou moeten zijn. Rozenkwarts is een kristal dat mensen zou ondersteunen in zelfliefde, waardoor het gemakkelijker is om zichzelf centraal te stellen. Ook zouden mensen door rozenkwarts dichten bij zichzelf kunnen blijven, iets wat bij zelfliefde natuurlijk centraal staat.

Om altijd rozenkwarts bij je te hebben, kan je een rozenkwarts kristal in een rekking om je nek dragen (dicht bij het hart natuurlijk). Ook leuk: leg een kristal op je nachtkastje, zodat je ‘m altijd bij de hand hebt.

Meer lezen over zelfliefde:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️