Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 27 mei 2019
Leestijd: 5 minuten

De magie van kristallen uitgelegd door Hanneke Peeters van Rock Your World

Het lijkt wel alsof je ze steeds meer om je heen ziet, maar eigenlijk worden kristallen al eeuwenlang gebruikt om hun helende werking. Ben jij ook geïnteresseerd in kristallen, maar weet je niet zo goed wat ze voor je kunnen doen? Wij vroegen Hanneke Peeters van Rock Your World naar de kracht van deze stenen.

Zo’n 4 jaar geleden kwam Hanneke voor de eerste keer in aanraking met kristallen. Een vriendin gaf haar een armbandje met een kleine Amethyst. Inmiddels is Hanneke oprichter van Rock Your World, een merk waar je kristallen en andere zelfliefde producten kunt kopen. Ook schreef ze het boek ‘Rock Your Crystals’, waar Hanneke tips geeft voor meer zelfliefde aan de hand van kristallen.

Hoe werken kristallen precies?

“Kleuren doen – onbewust – heel veel met je door de connotatie die je hersenen met die kleur hebben. Zo staat zwart voor bescherming, maar ook voor stoerheid. Roze heeft weer een veel zachtere uitstraling.

Kleur is één van de facetten die bepalen hoe een steen je laat voelen, ook de uitstraling en vorm spelen hier bijvoorbeeld een rol in. Het is net als met kleding, waarbij een zomerjurk ook gelijk staat aan zwierigheid.”

Hoe gaat een kristallenconsult er bij jou aan toe?

“Ik raad mensen altijd aan om niet op de werking van de steen te kiezen, maar op gevoel. Dus los van de beschrijving: welke steen op de afbeelding of in real life spreekt je het meest aan? Kijk vooral ook naar wat jij mooi vindt en welke steen jou echt aankijkt.

Als je bijvoorbeeld slaapproblemen hebt, dan is de kans groot dat je voor een steen zoals de Amethyst kiest. Maar achter die slaapproblemen zit een oorzaak, zoals piekeren of te veel cafeïne. Je intuïtie weet welke steen jou op dit moment het meeste kan helpen.”

Hoe gebruik je de kristal als je ‘m gekocht hebt?

“Je kunt kristallen op heel veel manieren gebruiken. Je kunt ze in sieraden verwerken, bij je dragen, mee in bad nemen of op een plek in je huis leggen. Je kunt er bijvoorbeeld één op je bureau leggen voor concentratie, of één op je nachtkastje als je meer rust en zachtheid in je slaapkamer wil.”

Lees ook: Dit is de bijzondere werking van verschillende kristallen in je interieur

Kan je wat voorbeelden van kristallen noemen?

“Elke kristal heeft andere kwaliteiten. Zo helpt de Amethyst bij slaapproblemen. Soms heb je te veel te verwerken voordat je gaat slapen. We krijgen zoveel indrukken, dat het te veel wordt voor je zenuwstelsel. De Amethyst helpt je te kalmeren en de overgang te maken tussen de dag en de nacht.

Celebrate new moon tonight & get back in touch with how you feel ✨?? De superpower van deze nieuwe maan gebruiken om een krachtige intentie te zetten voor de komende maanden? In ons nieuwste artikel vind je alles over de hoe en wat rondom het zetten van intenties ? link in de bio! P.S. ? We hebben een paar van deze mooie grote amethisten op voorraad: 32,5 P/S incl. Verzendkosten, stuur een DM als je er 1 wilt ? #happynewmoon #newmoon #amethist #business #career #personaldevolpment #persoonlijkegroei #amethist #intuitie #rockyourworld #feelgoodbegreat #amethyst #nieuwemaan #taurus #stier

130 Likes, 2 Comments – ROCK YOUR WORLD (@rockyourworld.ryw) on Instagram: “Celebrate new moon tonight & get back in touch with how you feel ✨?? De superpower van deze nieuwe…”

De Rozenkwarts is weer heel geschikt om aan een vriendin te geven die heel erg druk is, twijfelt aan zichzelf of liefdesverdriet heeft. Gevoelens als verdriet en boosheid zorgen namelijk voor verharding. Hierdoor voel je minder en kan je minder genieten. Een Rozenkwarts werkt kalmerend en helpt je je hart weer te openen.

Een Bergkristal heeft weer een hele andere werking. Als je chaotisch bent en door de bomen het bos niet meer ziet, helpt een Bergkristal je helderheid en focus te geven. Ook zorgt deze kristal ervoor dat de kracht van andere stenen versterkt wordt.

Het is een boodschap die je steeds weer opnieuw aan jezelf wil meegeven, zoals: ik wil meer rust in mijn leven.”

Lees ook: Ayurvedische en kristal reading: we volgden een sessie bij Rock Your World

Wat zijn jouw favorieten?

“Dat verschilt per periode. Momenteel voel ik heel veel voor Shungiet, omdat de energie aan het verplaatsen is. Afgelopen weekend was de volle maan en nu gaan we naar de nieuwe maan. Deze kristal helpt me geaard te blijven.”

SELFCARE IS HOW I TAKE MY POWER BACK ?⠀ ⠀ I don’t feel 100% everyday. Yesterday I felt tired, so today, I took a recharge day. I went to @akashawellbeing and received a really, really good treatment. Next stop was @cottoncake_ to have lunch with a sweet girlfriend. Now I feel like I am me again. The me who can give and share tips & tricks about all things selfcare ?? #thatshowitworks #fillingmycup #selfcare #selfcarelove #cottoncake #akashaspa #conservatoriumhotel #amsterdamspa #chakratreatment

182 Likes, 2 Comments – ROCK YOUR WORLD (@rockyourworld.ryw) on Instagram: “SELFCARE IS HOW I TAKE MY POWER BACK ?⠀ ⠀ I don’t feel 100% everyday. Yesterday I felt tired, so…”

Wat hebben kristallen dan met de maan te maken?

“De maan heeft veel invloed op hoe we ons voelen. We denken dat we ons elke dag even fit en vrolijk moeten voelen, maar dat is nou eenmaal niet zo. Je kunt het ritme van de maan volgen, zodat je snapt welke dagen je meer energie hebt en meer gedaan krijgt. Ook weet je waarom je vandaag nou eenmaal minder energie hebt en kun je daarop anticiperen en bijvoorbeeld vroeger naar bed gaan.

Dit vind je vast ook interessant: De energie van de maan: zo werk je ermee

Kristallen kunnen de effecten die de maan op ons heeft versterken of juist opheffen. Als het bijvoorbeeld volle maan is, heb je meer energie. Als jij al veel energie van jezelf hebt, helpt een witte steen of zachte rozenkwarts je te kalmeren.”

Kristallen zijn dus een manier van zelfliefde. Een manier om even rustig in jezelf te keren en te ontdekken wat je op dit moment écht nodig hebt. Ben je nog meer geïnteresseerd geworden en benieuwd wat andere kristallen voor je kunnen betekenen? In het boek ‘Rock Your Crystals‘ geeft Hanneke tips voor meer zelfliefde aan de hand van 50 kristallen.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
De magie van kristallen uitgelegd door Hanneke Peeters van Rock Your World
Sluiten