Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Spiritualiteit 12 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

How to: je eigen ‘moon water’ maken (en waarom je dat wilt doen)

Het is voor velen geen geheim meer dat de maan bijzondere krachten heeft. Vanuit de astrologie wordt beweerd dat de maan onze emoties kan beïnvloeden. Zo zou een transitie van de maan ervoor zorgen dat wij hier op aarde hevige mood swings ervaren. En zelfs de wetenschap is om: we slapen écht slechter bij een volle maan. De volle maan is een terugkerend fenomeen in ons leven, dus we kunnen er maar beter ons voordeel uithalen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld zelf ‘moon water’ te maken.

Moon water, of maanwater, is water dat blootgesteld wordt aan een volle maan en zo de energie van deze maan opneemt. Mensen gebruikten het voor het eerst in de 19e eeuw. Hoe werkt het?

Maanwater is een alleskunner

De krachtige energie van de volle maan kan je voor erg veel dingen inzetten. Je kunt het onder andere gebruiken voor:

  • Het schoonmaken van je huis. Voeg wat maanwater toe aan een sopje en verspreid de energie van de maan door je huis.
  • Het water geven van je planten. Heb je plantjes per ongeluk een beetje verwaarloosd? Trakteer ze dan op een shot vers moon water.
  • Een ontspannend bad. Voeg wat maanwater toe aan je bad en genieten maar!
  • Een kopje thee. Thee, en vooral groene thee, is erg gezond. Heb je extra energie nodig? Zet je kopje dan van moon water.

Zo maak je moon water

Maanwater kan je in de winkel kopen, maar je kunt het ook net zo makkelijk zelf maken. Zo doe je het stap voor stap.

1. Vul een doorzichtig glas met water

Pak een glazen beker, of een ander soort doorzichtig glas bijvoorbeeld een jampot, en vul deze met water. Het beste is om regenwater te gebruiken, maar kraanwater is ook geen ramp.

2. Zoek een plek met veel maanlicht

Zoek in of rondom je huis naar een plek waar veel maanlicht schijnt. Misschien heb je geluk en een mooi balkonnetje tot je beschikking, maar je kunt het glas ook voor je voordeur zetten. Als de maneschijn maar op een directe manier het water bereikt.

3. Spreek een affirmatie uit

Bedenk waarvoor je het maanwater wilt gebruiken en spreek een affirmatie uit bij het glas water. Affirmaties zijn korte, positief geladen zinnen die je bewust voor jezelf opnoemt en herhaalt. Zo train je je brein voor meer positiviteit.

Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Een voorbeeld van een affirmatie voor meer zelfliefde is: ”ik ben goed zoals ik ben.” Een affirmatie voor meer energie kan iets in de trant zjin van: ”ik kan alles aan.” Bedenkt dus wat jij op dit moment nodig hebt en herhaal dit een paar keer hardop of in je hoofd.

4. Leg edelstenen in het water

Om het maanwater nog een extra boost te geven, kun je er edelstenen of kristallen inleggen. Volgens de edelsteentherapie heeft de trilling van een steen namelijk invloed op mensen en hun omgeving. Elke edelsteen heeft een andere trillingsfrequentie en daardoor andere eigenschappen.

Voeg bijvoorbeeld rozenkwarts toe als je meer liefde naar anderen en jezelf wilt creëren. Bergkristal kan je toevoegen aan het water als je meer energie nodig hebt.

5. Laat het water een nachtje staan

Nadat je alle voorgaande stappen hebt uitgevoerd, hoef je het maanwater slechts één nachtje bij een volle maan te laten staan. Benieuwd wanneer het volle maan is? We hebben de data alvast voor je op een rijtje gezet.

Enthousiast geworden over maanwater? Markeer dan 28 maart in je agenda, dan is er weer een volle maan en kun je zelf aan de slag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️