Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Betere wereld 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Rond deze tijd kan je je planten het beste water geven (en waarom dat belangrijk is)

Je kamerplanten water geven blijft lastig, zeker als heel je huis vol staat met verschillende soorten. Sommige planten slurpen alsof hun leven er vanaf hangt (dat doet het eigenlijk ook), andere kunnen weken zonder. Maar al die verschillende planten zijn het wel over één ding eens. Niet hoeveel water ze willen, maar wanneer ze water willen.

Planten hebben ’s ochtends het liefste hun water. Maar waarom?

In de ochtend:

…is het nog koud

’s Avonds is een plant helemaal opgewarmd door de zon en de temperatuur in huis. Wanneer de plant dan een koude plons water over zich heen krijgt, heeft dit een negatief effect op ‘m. De plant krijgt een onverwachte shock met als resultaat dat de bladeren geel kunnen worden of zelfs uitvallen.

…verdampt er minder

Zeker in de zomer is het slim om de plant ’s ochtends water te geven. Een deel zal namelijk verdampen door de temperaturen in de kamer. De plant krijgt dus minder lang de tijd om het water op te nemen als je tot ‘s middags wacht.

…heeft de plant nog heel de dag

Wanneer je de plant in de ochtend water geeft, heeft de plant heel de dag om het water op te nemen. Het is belangrijk dat de plant al het water heeft opgenomen voor het nacht wordt. Als de plant nog nat is wanneer het nacht wordt, zal de plant nat blijven tot de zon opkomt. Dit kan zorgen voor rottingen en ziektes. 

Temperatuur

Het is aangeraden om ook op de temperatuur van het water te letten. Om de shock bij de plant te voorkomen is het slim om de groene vriend water op kamertemperatuur te geven.

Planten, planten en planten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Rond deze tijd kan je je planten het beste water geven (en waarom dat belangrijk is)
Sluiten