Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partner 11 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Waarom natuurlijke kruiden helpen tegen maag- en darmklachten

Miljoenen mensen in ons land hebben last van maag- en darmklachten. Die klachten variëren van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) tot mildere gerelateerde klachten. De natuur kan verlichting bieden bij symptomen. Kruiden als strijders die jouw lichaam aangenamer kunnen maken? Dat is zeker geen fabeltje en hier lees je hoe dat zit!

Op vlinders na (en zelfs die kunnen stomvervelend zijn), geeft vrijwel alles waar je last van hebt in je maagstreek een naar gevoel. Of het nou zure oprispingen zijn, krampen of misselijkheid; het zit je de hele tijd dwars. Natuurlijke kruiden kunnen dan een hele opluchting zijn.

Kruiden als redmiddel

De kruiden van Iberogast hebben hun nut bewezen zodat het middel een geregistreerd geneesmiddel is. Al decennialang helpen deze natuurlijke kruiden mensen bij hun maag- en darmklachten. Ze kunnen jou dus ook helpen!

De Ibiris Amara. Bron: Iberogast

Hoe werkt dat dan met die kruiden?

Iberogast is van Duitse origine en heeft zijn naam te danken aan het ‘hoofdkruid’ Ibiris Amara, ook wel de Bittere Scheefbloem genoemd. In combinatie met de 8 andere kruiden helpt dit tegen maag- en darmklachten zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.

Na een kwaliteitstest worden de individuele plantensoorten apart vermalen en met alcohol en water gemengd om de ingrediënten te onttrekken. Hierbij wordt rekening gehouden met de individuele kenmerken van elk extract, want door het mengen is een wederzijdse reactie van de verschillende ingrediënten mogelijk.

Dit klinkt misschien allemaal wat ingewikkeld, maar wat we willen aangeven is dat er niet zomaar een plant uit de natuur wordt geplukt die op hoop van zegen als medicijn moet dienen. Want dat is een vooroordeel dat een enkeling nog altijd heeft als het gaat om natuurlijke geneesmiddelen. Onterecht, want er is langdurig wetenschappelijk onderzoek aan vooraf gegaan en de kruiden hebben hun werking in deze samenstelling aangetoond.

 

De negen kruiden van Iberogast: Ibiris Amara, Zoethoutwortel, Karwijvrucht, Pepermuntblad, Citroenmelisseblad, Kamillebloemen, Engelwortel, Stinkende Gouwekruid en Mariadistelvrucht. Bron: Iberogast

Herken jij de klachten van PDS?

Naar schatting zijn er een paar miljoen mensen in Nederland die last hebben van het Prikkelbare Darm Syndroom. Hoeveel het er exact zijn, is lastig te zeggen. De symptomen die bij deze aandoening van toepassing zijn, lopen namelijk nogal uiteen. Maag- en darmkrampen, maagpijn en een vol of opgeblazen gevoel dat gepaard gaat met problemen met de ontlasting, zijn symptomen die kúnnen duiden op PDS. Zelf weet je vaak helemaal niet eens dat de klachten die je hebt ook een verzamelnaam kunnen hebben.

Maar wat het ook is, maag- en darmklachten kunnen een behoorlijke invloed op je leven hebben. En dat is niet zo vreemd, want volgens Japanners is de buikstreek één van de belangrijkste plekken van je lichaam én van jouw bestaan. Niet zo gek dus dat als daar iets niet goed zit, je er last van hebt.

Dan kunnen kruiden helpen

Mensen die last hebben van prikkelbare darmen ervaren hun symptomen zeer regelmatig en in een aantal gevallen zelfs dagelijks. Logisch dat je hier wat aan wilt doen, want het kan je leven behoorlijk beïnvloeden. Maar hoe kun je symptomen van prikkelbare darmen dan verlichten? Bij verstoring van het maag-darmkanaal werkt Iberogast effectief. Het reguleert de werking van de maag-darmpassage waardoor de klachten verlichten. En dat is natuurlijk al prettig.

Iberogast is een geneesmiddel. Lees voor het gebruik de bijsluiter

 

 

KOAG-nr. 80-0321-6855

In samenwerking met Iberogast

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️