Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 28 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

The Sex Issue: 3 meditaties voor een betere seksuele en romantische connectie

Als er één ding is waarbij een sterke verbinding tussen lichaam en geest noodzakelijk is, dan is het seks wel. Een orgasme is de ultieme synchronisatie tussen lichaam en geest. Immers: je kan onmogelijk een orgasme bereiken wanneer je geest met haar gedachten ergens anders zit. Wil je de verbinding tussen lichaam en geest versterken, met het oog op een betere seksuele en romantische connectie? Dan zijn deze 3 meditaties ideaal.

In een cultuur waarin we het gewend zijn om continu afleiding te zoeken, vinden we het best moeilijk om onze aandacht op één activiteit te houden. Mede daarom is het voor sommige koppels moeilijk om een seksuele en romantische connectie te vinden waarbij zowel lichaam en geest zich volledig toewijden aan het seksuele gebeuren.

Een betere romantische en seksuele connectie

In zo’n geval kan meditatie helpen. Deze 3 meditaties zijn ultieme tools om je lichaam en geest klaar te stomen voor een betere en romantische connectie.

Oké, ga er even voor zitten en neem de tijd.

1. Word intiemer met jezelf met deze vurige individuele meditatie

Meditatie zorgt voor een grotere intimiteit met jezelf. Dat komt omdat je in verbinding staat met het hier en nu en mindful focust op je ervaringen. Aangezien je door meditatie intiemer wordt met jezelf, traint dit ook je mind om intiemer te worden met anderen.

 • Neem op een vrij moment (of vlak voor je een romantische avond met je partner gaat beleven) de tijd om rustig in- en uit te ademen.
 • Doe dit tot een punt waarop je in verbinding staat tot alles rondom jou. Dit helpt je om je later toe te wijden aan de eb en vloed-ervaring die kenmerkend is voor seksuele bewegingen.

Dit vind je misschien ook interessant: De psychologie achter waarom sommige mensen minder zin hebben in seks

 • Beeld je vervolgens een kaars in die niet brandt.
 • Haal diep adem en visualiseer na verloop van tijd een vlam die ontstaat als je inademt door je neus en zachtjes uitademt via je mond.
 • Herhaal deze procedure een tijdje.

Deze oefening helpt je om schaamte, weerstand, angsten en verlegenheid weg te nemen.

2. Mediteer samen met de triple infinity methode

Deze vorm van meditatie doe je samen met je partner. Het is een Taoïstische spirituele oefening die iets wegheeft van tantra. Eén van jullie zit hiervoor in kleermakerszit tegen een muur met een paar grote kussens tussen rug en muur. Dit kan op bed, maar ook op een tapijt op de grond.

 • De persoon in kleermakerszit reikt dan achter zijn rug en tilt de kussens van de vloer terwijl de andere persoon zijn benen rond de rug van de partner klemt. De eerste persoon kan dan de kussens loslaten en achterover leunen.

Must-read: Hoeveel seks heb je eigenlijk nodig?

 • Het is de bedoeling dat jullie nu om elkaar heen geklemd zitten zodat de bovenlichamen volledig tegen elkaar komen te zitten. Vervolgens omhelzen jullie elkaar en nemen jullie tijd om te ontspannen. Adem samen in en uit, precies zoals bij een meditatie.
 • Geef aandacht aan de connectie tussen jullie twee in het lage buikgebied, de regio van het hart en het derde oog (vandaar: de triple infinity methode).
 • Je zal merken dat er een connectie tussen jullie is, in allerlei lichaamsdelen.

Deze oefening is een boost voor een sterke en een verbonden relatie.

3. Activeer al je zintuigen met deze pre-sex visualisatie

Neem de tijd voor deze meditatie, voor je naar bed gaat.

 • Haal diep adem en word bewust van je zintuigen door te zien, horen, proeven, ruiken en te voelen wat je ervaart.
 • Laat vervolgens alle ervaringen uit het verleden gaan. Laat het verleden wegsmelten en maak meer ruimte vrij voor een moment van bewustzijn met je partner.
 • Adem diep in en visualiseer een energiestroom door je lichaam heen. Op deze manier wordt je lichaam elektrisch geladen, hierdoor zal je je later meer kunnen laten gaan tijdens de seks.
 • Beeld vervolgens je partner in in een ideale setting. Fantaseer over een seksuele ervaring waarbij je 100 procent geniet. Hiermee tast je de grenzen af van je grootst mogelijke genot.
 • Je zal merken dat je seksuele activiteiten later die avond een nieuwe dimensie krijgen.

Heb je geen partner? Eerder schreven we hoe seks met jezelf stress kan tegengaan (en meer redenen waarom het goed voor je is). Ook hiervoor gelden de (individuele) meditaties die we hierboven tipten als uitstekende voorbereiding!

Bron: Yoga Journal, MindBodyGreen en The Thirty

Meer over seks?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️