Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Psyche 28 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

13 vragen aan jezelf voor een positieve start van je dag

Het liefst stappen we allemaal elke dag met ons goede been uit bed en huppelen we vrolijk de deur uit. Maar let’s face it: het is echt niet altijd even gemakkelijk om die knop voor een positieve mindset elke ochtend aan te zetten. En nee, ook niet voor de meest positive peeps onder ons. Toch is positief denken belangrijk. Een positieve instelling aan het begin van de dag helpt je om vrolijker te zijn, je gelukkiger te voelen en meer uit je dag te halen – simpelweg omdat je er met een goede blik tegenaan kijkt.

Positief denken

En het allermooiste: zo’n positive mindset kan je binnen een minuutje hebben gefixt! Hoe? Door jezelf simpelweg aan het begin van de dag een positieve vraag te stellen. Een kleine ‘life hack’ maar met groot resultaat, als je het mij vraagt. Hier op de redactie stellen we elkaar elke ochtend een positieve vraag. Voor ons werkt het heel lekker om de werkdag met een fijn gevoel te starten en terug te blikken op dat wat goed gaat.

Skitterphoto

Dit vind je misschien ook interessant: Een pleidooi tégen positief denken

Positieve vragen aan jezelf

Jezelf elke dag een positieve vraag stellen, is een hele makkelijke stap om je gedachten de goede kant op te sturen. Stel jezelf voordat je de deur achter je dichttrekt en het leven tegemoet gaat, eerst eens een vraag om jouw positive mind even wakker te schudden. Dit kan van alles zijn. Maar om het je makkelijk te maken, hebben we onze lijst voor je op een rijtje gezet. Kies er één uit (of meer, doe ‘s gek) en… get those happy vibes flowing!

 1. Wat ging gister heel goed?
 2. Waar heb ik zin in vandaag?
 3. Waar ben ik dankbaar voor vandaag?
 4. Wat ging gister beter dan je had verwacht?
 5. Wat weet ik nu wat je gister nog niet wist?
 6. Waar zag ik gister tegenop wat achteraf meeviel?
 7. Wat kan ik nu doen om me goed te voelen?
 8. Wat doe ik vandaag om dichterbij m’n doel te komen?
 9. Ik ben trots op mezelf omdat…
 10. Wat is het beste wat me gister is overkomen? Wat was daar zo fijn aan?
 11. Wat kan ik vandaag beter doen dan gister?
 12. Waarom is vandaag een mooie/fijne dag?
 13. Wat maakt vandaag mijn leven net een beetje leuker?

Welke vragen passen bij jou

Naast deze 13 vragen zijn er natuurlijk nog veel meer positieve vragen die je jezelf kunt stellen. Ga eens na wat je belangrijk vindt, welke doelen je wilt behalen of hoe je wilt groeien en maak aan de hand daarvan een lijst met goede vragen die er voor jou toe doen.

Nóg positiever de dag starten?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️