Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Nieuws 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Good news! Kitkat goes vegan

Kitkatlovers opgelet! De bekende chocoladereep komt er nu ook in een vegan uitvoering: de Kitkat V. Nestlé zegt dat zij met de lancering van de Kitkat V willen laten zien dat zij de ontwikkeling van nieuwe vegan producten aanmoedigen.

Het duurde twee jaar om de Kitkat V te ontwikkelen, maar nu is die daar dan eindelijk.

Wat zit er in de Kitkat V?

De makers van de Kitkat V beloven dat het nog steeds de oude vertrouwde Kitkatsmaak is, maar dan in een vegan jasje. In een gewone Kitkat zit koemelk, maar in de plantaardige variant wordt de koemelk vervangen door rijstmelk. Nog meer goed nieuws: de cacao in de nieuwe veganistische chocoladereep is 100 procent duurzaam.

Dit is de duistere wereld achter je chocoladereep

De Kitkat V zal het keurmerk van de Rainforest Alliance gaan dragen. Dat is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Een belangrijk criterium is de bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders.

Vegan dieet 

Eerder kwamen Bounty, Oreo en Tony Chocolonely al met een veganistische variant, dus kon Kitkat natuurlijk niet achterblijven. De vegan chocoladereep verschijnt dit jaar op de Engelse markt. Is het daar een succes, dan gaat die wereldwijd verkocht worden. Wij kunnen niet wachten!

Het ontwikkelen van de Kitkat V laat zien dat er een grotere vraag is naar vegan producten. En dat is niet gek, want er zijn genoeg goede redenen om voor een vegan dieet te kiezen.

Ten eerste helpt het klimaatverandering tegen te gaan. De vee-industrie is namelijk verantwoordelijk voor 18 procent van alle broeikasgassen. Ten tweede gebruikt deze industrie gigantische hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen: voor het maken van  453 gram hamburger vlees wordt er net zoveel water gebruikt als twee maanden lang douchen.

Vegans hebben twee keer zo vaak seks als vleeseters

Plantaardig eten verbetert gezondheid

Daarnaast helpt plantaardig eten om je gezondheid te verbeteren. Je kan zo namelijk de kans op verschillende ziektes verminderen. Door een vegan dieet krijg je bijvoorbeeld minder verzadigde vetten en cholesterol binnen, waardoor je bloedvaten ook niet zo snel verstopt raken. Dat betekent een lager risico op hart- en vaatziektes.

Wil je even een veganistische break, dan is de nieuwe Kitkat V dus een goede optie. Maar, door de hoeveelheid suiker is de candybar natuurlijk nog steeds niet echt gezond. Ben je een echte zoetekauw, maar wil je graag toch iets bewustere keuzes maken? Probeer dan eens dit recept voor gezonde snickers!

Meer vegan nieuws:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️