Dit goddelijke recept voor een gezonde variatie op Snickers moet je proberen
:quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Fsnickers.png)
Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. De geweldige raw-vegan snicker bars. Ze lijken op de bekende ‘gewone’ snickers, toch zijn deze net iets beter voor je. Geraffineerde suikers en E-nummers hebben plaats gemaakt voor dadels en havermoutvlokken. Het proberen waard, want deze raw bars zijn meer dan alleen fotogeniek, ze zijn eigenlijk gewoon superlekkere gezonde snickers!
Het maken van deze chocoladebars is een tof mindful klusje. Leuk als weekendactiviteit, zodat je tijdens de week een lading vegan bars hebt voor tijdens je pauzes.
Zo maak je gezonde snickers
Ingrediënten
Bodem
- 10 middelgrote zachte dadels
- 60 gram geraspte kokos
- 60 gram havermoutvlokken
- 2 theelepels cacao- of carobepoeder
- 1 theelepel rauwe cacao nibs
Laag 1
- 90 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 50 gram onbewerkte cashewnoten
Laag 2
- 50 gram geweekte noten
- 7 middelgrote dadels
- 3 eetlepels water
Chocola
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 1 eetlepel kokosbloesem suiker (anders is de chocolade te bitter)
Bereiding
Het maken van deze vegan snickerbar is gelukkig zo gedaan. Begin met het mixen van de ingrediënten voor de bodem. Doe ze in je blender of keukenmachine en laat deze draaien tot de ingrediënten aan elkaar plakken en een bolletje vormen.
Bekleed een klein bakblik (20cm) met folie en druk hier het deeg voor de bodem in plat. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de rest van de Snickers maakt.
Ook interessant: Toe aan nieuwe ontbijtinspiratie? 4 heerlijke ontbijtrecepten met vegan yoghurt
Maak je keukenapparatuur schoon en doe hier de ingrediënten voor de kokoslaag in. Blend tot het een kruimelig mengsel is. Schep dit op de bodem en druk goed aan.
Voor laag 2 is het belangrijk dat je zachte dadels gebruikt anders wordt de karamel niet lekker smeuïg! Mix eerst de geweekte noten tot je kleine kruimeltjes overhoudt en doe vervolgens de dadels en het water erbij.
Blend zo’n 4 minuten tot je een zachte karamelsaus over hebt. Je kunt tussendoor even stoppen om de restjes van de zijkant te schrapen en ze aan de rest van de karamel toe te voegen.
Maak de chocoladelaag door de gesmolten chocolade te mengen met rauwe cacao en wat kokosbloesemsuiker. Giet dit over de karamellaag. Zet de snickerbars minstens 2 uur in de vriezer. Snij in stukken en enjoy!
Meer gezonde recepten?
- Vegan Vrijdag: een plantaardige gado gado bowl uit Indonesië
- Food inspiratie: 7 x lekkere, vega én gezonde lunchgerecepten
- Kombucha zelf maken: een recept voor het gezonde en lekkere drankje