Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven News 2 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

De eerste vegan supermarkt van Nederland opent in Amsterdam

Ja! Het is zover: Amsterdam krijgt haar eerste vegan supermarkt. ‘Vegan Fresco’ wordt een landelijke primeur, want nog nergens anders in Nederland is er eentje te vinden.

‘Een superinitiatief!,’ ‘Ik kan niet wachten!’ en ‘Waarom heeft het zo lang geduurd?’. Het zijn enkele reacties die oprichter James Fresco kreeg op de enquête die hij heeft verspreid over een nieuwe, vegan supermarkt.

De vegan supermarkt

Halverwege januari is het moment daar; dan gaan de deuren van de nieuwe vegan supermarkt aan de Jan Evertsenstraat open (exacte locatie volgt nog). Het zal de eerste supermarkt worden met een assortiment dat voor 100 procent bestaat uit plantaardige producten.

Wat er allemaal verkocht gaat worden is nog niet bekend, al weet James Fresco wel dat alles uit Europa zal komen. Om te weten aan welke producten de toekomstige klanten behoefte hebben, heeft Fresco een enquête opgesteld. Hierin werd gevraagd welke producten onmisbaar zijn in de Vegan Fresco.

In de enquête werd overigens ook gevraagd of er überhaupt wel behoefte was aan een vegan supermarkt. En ja hoor, de behoefte bleek groot. Van de 1300 reacties gaf 40,1 procent aan mogelijk te gaan winkelen bij de nieuwe plant based supermarkt.

Een crowdfunding voor de vegan supermarkt

Fresco zelf is al zo’n 10 jaar actief binnen verschillende start-ups; voornamelijk in de food- en horecabranche. Binnen deze start-ups werkte hij voornamelijk mee aan concepten met plantaardige producten. De vegan supermarkt ziet hij als zijn ‘levenswerk’.

De ondernemer is druk bezig met de bouw van de winkel. De vegan supermarkt staat namelijk nog helemaal in de steigers. Om de supermarkt tot de opening te kunnen financieren, start Fresco deze week een crowdfunding.

Lees ook: Good News Monday: deze Zweedse supermarkt laat je betalen met een CO2-budget

Er komen steeds meer mogelijkheden voor veganisten. Restaurants passen hun menu aan, supermarkten liggen vol met vegan opties en veel cosmetica wordt dier vrij. Maar het openen van een supermarkt waar enkel vegan producten te koop zijn, is wel heel goed nieuws. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Meer goed nieuws:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De eerste vegan supermarkt van Nederland opent in Amsterdam
Sluiten