Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Nieuws 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Good News: er komt nu een (officiële) vegan variant van Bounty

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Bounty komt nu met een (officiële) vegan variant!

Kokosfans opgelegd, want hij is er éíndelijk: de vegan Bounty. Waar we ‘m voorheen nog zelf moesten maken, is Mars – het moederbedrijf van Bounty – nu begonnen met de productie van een plantaardige variant.

De vegan Bounty

Dat er een vegan variant komt op die heerlijke repen is natuurlijk fantastisch nieuws, zo wordt het voor steeds meer mensen makkelijker om plantaardig te snoepen. Toch willen we je waarschuwen: de plantaardige Bounty gaat er net even wat anders uitzien dan de Bounty die we kennen.

Waar een normale Bounty echt de vorm heeft van een candy bar, gaat de vegan variant er meer uitzien als een chocolade reep. Maar gelukkig zal de reep verder niet veel veranderen van smaak. De reep zit namelijk vol met stukje kokos, waardoor de traditionele Bountysmaak blijft.

Must read: 3 gezonde en vegan alternatieven voor warme chocolademelk

Maar wat maakt die reep dan vegan? De chocolade in de reep zal in plaats van magere melk, romige amandelmelk bevatten en voor de Bountyvulling zullen er stukje kokos met een amandelpasta gemixt worden. Hierdoor blijft ‘ie net zo zoet, romig, smeuïg én lekker als de Bounty die we kennen, maar wordt ‘ie wel helemaal vegan.

Dat is niet het enige

Mars heeft het afgelopen jaar flinke stappen gezet richting een veganistische productlijn. Zo heeft het bedrijf afgelopen juli een vegan Mars milkshake en een vegan Bounty milkshake uitgebracht, heeft het in november een nieuwe vegan chocoladesmaak op de markt gebracht én komt er nu (naast de vegan Bounty) nóg een andere reep.

Lees ook: Oh yes: Ben & Jerry’s en Netflix komen met een nieuwe vegan ijssmaak

Voor iedereen die van een mildere chocoladesmaak houdt, komt Mars ook nog met een vegan én glutenvrije chocolade-hazelnootreep. Deze reep zal tegelijkertijd met de vegan Bounty – eind van deze maand – uitkomen.

Voorlopig zullen de repen alleen in Groot-Brittannië te koop zijn en moeten we nog even wachten voor ze ook in de Nederlandse supermarken liggen. Maar het is in ieder geval weer goed nieuws dat een groot bedrijf grote stappen zet naar een vegan wereld.

Wil je meer goed nieuws lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️