Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Nieuws 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Good news: Oreo en Lady Gaga komen met een nieuwe vegan smaak

Wie even door de Instagrampagina van Oreo scrolt, zal waarschijnlijk de meeste smaken zo snel mogelijk willen proeven. Vanille, pindakaas, pretzel, marshmallow, Lady Gaga, aardbei, kokos… Wait, Lady Gaga? Jazeker. Oreo komt met een nieuwe limited-edition smaak geïnspireerd op Lady Gaga’s laatste album. En hij is 100 procent plantaardig. 

Oreo en Lady Gaga

Nog niet lang geleden bracht Lady Gaga een nieuw album uit, Chromatica. Het album, bestaande uit 16 feel-good nummers, was de aanleiding voor de samenwerking met Oreo.

Al langere tijd probeert Oreo namelijk positiviteit over te brengen en mensen aan te sporen om op een vriendelijke manier met elkaar om te gaan. Door samen met Lady Gaga de nieuwe smaak uit te brengen, hoopt Oreo mensen aan te moedigen om vriendelijkheid te verspreiden.

Lees ook: De eerste winkel voor drag queens en transvrouwen in Amsterdam is een feit

Om de boodschap van vriendelijkheid nóg meer te kunnen verspreiden is Oreo nu ook sponsor geworden van de Born This Way Foundation. Deze non-profit organisatie is in 2012 door Lady Gaga opgericht om het welzijn van jonge mensen te verbeteren en de wereld een stukje liever en moediger te maken.

Vegan Oreo met Lady Gaga

Zoals je hierboven kan zien gaat het koekje er bijzonder uitzien, maar wat verwacht je anders van Lady Gaga? De twee lichtroze biscuitjes met de daartussen neon groene crème zal in het geheel een vanille-achtige smaak hebben. Yummy!

En om alles nóg mooier te maken: de koekjes en de crème zullen geheel vrij van zuivel zijn. Veganliefhebbers hebben dus geluk, want dit maakt de 17e vegan Oreo-smaak een feit.

Lees ook: Oh yes: Ben & Jerry’s en Netflix komen met een nieuwe vegan ijssmaak

Let wel op: Oreo maakt zelf niet de claim dat de producten vegan zijn, omdat ze in dezelfde fabriek gemaakt worden als de niet-vegan koekjes. Hierdoor kunnen de koekjes sporen van melk bevatten. Good to know voor de diehard vegans dus.

Wanneer kunnen we de Lady Gaga Oreo kopen?

De nieuwe Oreosmaak zal vanaf januari te koop zijn in de VS, Canada en Europa. In januari zullen de koekjes nog in kleine pakjes van 6 verkocht worden en later in het jaar zullen er ook nog grotere verpakkingen te koop zijn.

Als je op de hoogte gehouden wil worden van wanneer de grote verpakkingen verkocht gaan worden, kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief op de Lady Gaga x OREO website. Oreo heeft laten weten dat de eerste 1000 mensen die zich aanmelden een gratis pak koekjes toegestuurd krijgen.

Wij zijn altijd voorstander van goede initiatieven. En als ze dan ook nog eens eetbaar zijn, zijn wij al helemaal om.

Meer goed nieuws lezen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Good news: Oreo en Lady Gaga komen met een nieuwe vegan smaak
Sluiten