Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven News 4 dec 2020

Vegan news! IKEA maakt de helft van het food-aanbod plant based

Opnieuw krijgen we goed nieuws van IKEA. Na de vegan balletjes, vegan softijs én vegan hotdogs komt de meubelketen met nog meer keuzes voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs. Vanaf 2025 zal het eten in IKEA’s cafetaria’s namelijk voor de helft bestaan uit plant based producten.

Het menu meer plant based maken, is onderdeel van IKEA’s duurzaamheidsdoelen.

Een (semi) vegan menu voor een grote groep

Voor veel mensen hoort een dagje IKEA bij een van hun favoriete uitstapjes. Je loopt de route af, vinkt de spullen aan op je lijstje, ploft neer bij het restaurant en loopt door naar het magazijn. Afgelopen jaar waren er zo’n 680 miljoen mensen die dat deden.

Als IKEA per jaar voor die 680 miljoen mensen het menu kan bepalen, heeft de keten het potentieel om een enorme impact te maken. En dat wil ze ook gaan doen, want binnen 5 jaar gaat de helft van het menu vegan worden.

Lees ook: Good News Monday: bij de Burger King eet je nu een plantaardige Whopper

Dat is overigens niet het enige dat IKEA aangekondigd heeft te gaan doen. In 2025 zal niet alleen de helft van al het eten in het cafetaria plant based zijn, IKEA gaat er ook voor zorgen dat 80 procent van het voorverpakte eten vegan wordt. Ook dit is een enorme stap.

De duurzaamheidsdoelen van IKEA

IKEA is hard bezig met het verduurzamen van haar keten. Het vervangen van het eten heeft volgens duurzaamheidsmanager, Jonas Carlehed een grote impact. Eerder gaf hij aan dat de ecologische voetafdruk van de vegan gehaktbal voor 96 procent lager ligt dan de vleesvariant.

Door het goede voorbeeld te geven hoopt het Zweedse bedrijf dat hun plantaardige verschuiving een hoop mensen inspireert ook voor gezonde en duurzame opties te kiezen.

Lees ook: Waarom we allemaal vaker plantaardig zouden moeten eten

Maar het vervangen van het eten is niet het enige waar IKEA mee bezig is. De meubelketen wil namelijk in 2030 volledig circulair zijn. Om dit te testen heeft IKEA onlangs een tweedehandszaak geopend.

Inspiratie

Ook op dit gebied wil IKEA een inspiratie zijn voor klanten. Om klanten te helpen bij het leven van een bewuster leven, staan er op de website van IKEA tips om op een duurzame manier om te gaan met meubels.

Lees ook: Good News: IKEA gaat tweedehands meubels verkopen

Keer op keer komt IKEA in het nieuws met hun duurzame toekomstplannen. Het doel is om zelf zo bewust mogelijk te ondernemen en proberen hiermee klanten te inspireren. Hopelijk lukt dat. Dit vinden wij in ieder geval weer fantastisch nieuws.

Meer goed nieuws:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vegan news! IKEA maakt de helft van het food-aanbod plant based
Sluiten