Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Nieuws 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Tof! Adidas maakt nu vegan schoenen van mushrooms 

De hele dag met je voeten in de schimmels staan. Normaal zouden je daar waarschijnlijk niet zo gelukkig van worden, maar nu hoogstwaarschijnlijk wel! Adidas heeft namelijk onthuld dat ze bezig zijn met een schoen gemaakt van – jawel – champignons.

De nieuwe vegan schoenen van Adidas laten zien dat het bedrijf serieuze stappen zet om hun duurzaamheidsdoelen te behalen en daar worden wij nou gelukkig van.

Adidas’ nieuwe vegan schoen

Samen met het bedrijf Bolt Threads, dat leer maakt van allerlei diervriendelijke materialen, gaat Adidas aan de slag met het produceren van een schoenenlijn die helemaal vegan is. De nieuwe schoenen worden gemaakt van de zwamvlok, het netwerk van draden van de champignon die onder de grond zit.

Must read: Adidas maakt yogakleding van plastic afval uit de oceaan

Door de schoenen te maken van schimmels zal de productie op een duurzame manier verlopen. Het productieproces is overigens niet het enige dat deze schoenen duurzaam maakt; ze zijn ook nog een volledig biologisch afbreekbaar. We like!

Duurzaamheid van Adidas

Deze nieuwe vegan schoenenlijn laat slechts een klein deel zien van de duurzaamheidsdoelen van Adidas. Zo gebruikt Adidas al langere tijd geen dierenbont meer en heeft het al veel schoenen gemaakt van gerecycleerd plastic, dat op het strand is verzameld.

Must read: Yes: adidas maakt hardloopschoenen van gerecycled plastic

En dat is nog niet alles. Zo claimt Adidas ook dat 60 procent van alle producten van gerecycleerd polyester komt én wil het bedrijf tegen 2050 klimaatneutraal zijn, wat natuurlijk fantastisch nieuws is.

Vegan producten zijn in de opmars. Van vegan vlees tot vegan kleding; wij zijn er blij mee. Al eerder schreven we over onze favoriete vegan schoenenmerken; en nu we het goede nieuws van Adidas horen, mag hun champignonlederen schoen zeker aan dat lijstje worden toegevoegd.

Meer goed nieuws:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️