Kiara Louis
Kiara Louis Betere wereld 13 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Yes: adidas maakt hardloopschoenen van gerecycled plastic

Voor we het weten, zwemt er meer plastic dan vis in onze oceanen. Daarom moeten we met z’n allen nu actie ondernemen om het plastic-probleem aan te pakken! Gelukkig doen ook grote merken een goede duit in de zak. Zo maakt sportmerk adidas nu hardloopschoenen van gerecycled plastic. Uit recent onderzoek blijkt dat er tonnen plastic te vinden zijn in onze oceanen. Bij elkaar vormt dit een eiland dat vijftig keer (!) zo groot is als Nederland. Vanzelfsprekend is dit een grote bedreiging voor onze aarde. Eerder deze maand organiseerde WNF al World Oceans Day – om aandacht te vragen voor het behoud van onze oceanen.

Adidas doet duurzaam

Ook steeds meer merken gaan inzien dat zij zich in moeten zetten voor onze oceanen. Eén van de bekendste sportmerken zet zich hier voor in: adidas wil een drijvende kracht zijn achter de bewustwording rondom het grootschalige probleem. Een mooi initiatief, zeker omdat zo’n groot merk veel impact heeft op het gebied van duurzaamheid.

Multinationals en het klimaat: hoe (niet) duurzaam is het kledingmerk ONLY?

Gerecyclede hardloopschoen

Die impact maken ze onder andere door middel van een nieuwe hardloopschoen: de nieuwe UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue welteverstaan. Deze schoen is gemaakt van gemiddeld elf gerecyclede plastic flessen. De kleur – oceaanblauw- is geïnspireerd op het water van de Marianentrog. Dat is de de diepste plek in onze wateren die de mens gevonden heeft.

Wat heeft dit te maken met het anti-plastic initiatief? Zelfs in de Marianentrog, op bijna tien kilometer diepte, werd vorige maand een plastic zak aangetroffen. Een duidelijk voorbeeld van hoe verwoestend het plastic probleem is.

Adidas maakt yogakleding van plastic afval uit de oceaan

#RunfortheOceans

Samen met Parley, een organisatie die bewustzijn wilt creëren rondom de vervuiling van onze oceanen, wilt adidas hier iets aan doen. Vorig jaar verwerkten ze maar liefst elf miljoen plastic flessen tot handige producten. Nu komen ze met de duurzame hardloopschoen.

Maar dat is niet het enige. We kunnen namelijk dit jaar allemaal ons beste beentje voortzetten, tijdens het event Run For The Oceans 2018. Dit is een wereldwijd event dat hardlopers aanspoort om de strijd tegen het plastic probleem aan te gaan.

Degene die echt voor duurzaam willen gaan, kunnen op de eerdergenoemde schoen van gerecycled plastic gaan hardlopen. Voor elke gelopen kilometer doneert adidas één dollar in programma’s die meer kennis en bewustwording willen creëren rondom de plastic vervuiling.

Meer lezen over minder plastic?

Wil je meer interessante artikelen over duurzaamheid? Meld je nu aan voor onze Bedrock-nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Yes: adidas maakt hardloopschoenen van gerecycled plastic
Sluiten