Kiara Louis
Kiara Louis Betere wereld 14 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Vegan schoenen waarmee jij je beste beentje voor zet

Alhoewel de focus rondom veganisme vaak op voeding ligt, horen hier veel meer dingen bij. Vegan schoenen, bijvoorbeeld. Dit zijn allang geen geitenwollensokken items meer, want er zijn veel leuke merken met diervriendelijk schoeisel. Oftewel: schoenen zonder wol, leer, zijde of bont. Wij zetten acht vegan schoenenmerken op een rijtje. Alhoewel de focus rondom veganisme vaak op voeding ligt, horen hier veel meer dingen bij. Vegan schoenen, bijvoorbeeld. Dit zijn allang geen geitenwollensokken items meer, want er zijn veel leuke merken met diervriendelijk schoeisel. Oftewel: schoenen zonder wol, leer, zijde of bont. Wij zetten acht vegan schoenenmerken op een rijtje.

TOMS: bewuste en vegan schoenen

Bedrock - Vegan schoenen

Als er een merk bewust bezig is, dan is het wel Toms. Voor vegan schoenen ben je hier dus aan het juiste adres. Met hun credo: one for one doneer je automatisch een paar schoenen aan kinderen in nood. Met dit inspirerende initiatief zijn er al 75 miljoen paar schoenen (!) weggegeven. Genoeg reden om deze schoenen te kopen. Sommige schoenen zijn ook veganistisch. Er is veel keuze in verschillende kleuren en stijlen, dus elke dierenliefhebber vindt wel wat. Zowel vrouwen, mannen als kinderen kunnen hier terecht.

Diervriendelijke schoenen van Vegeterian Shoes

Ook voor de leerliefhebbers zijn er veganistische schoenen te koop. Het merk Vegetarian Shoes verkoopt allerlei diervriendelijke schoenen voor mannen en vrouwen. Deze schoenen zijn online te koop of bij Vega Life, een winkel in Amsterdam. Het zijn vegan schoenen met een goede, mooie kwaliteit, die zeker niet onder doen voor hun dierlijke variant.

Vegan schoenen: Dr. Martens

Bedrock - vegan schoenen

Vroeger werden deze schoenen vooral gedragen door alternatieve types. Inmiddels zijn de Docs – zoals ze liefkozend worden genoemd – niet meer weg te slaan uit het straatbeeld. Ook dit merk heeft een veganistische lijn. De klassieke 1460 kan je kopen als je op zoek bent naar vegan schoenen. Ook kan je hier terecht voor een vegan Chelsea boot of een lage versie van Dr. Martens. Je betaalt hier iets meer, maar het zijn wel vegan schoenen waar je jaren mee doet.

Bekende vegan stappers: Vans

Bedrock Vegan schoenen

The good old Vans zijn vaak ook helemaal vegan. Bijvoorbeeld de Canvas Classic Slipon, die met allerlei outfits te combineren is. Ook de bekendste soort zijn goede, vegan schoenen, namelijk de Authentic Lo Pro. Er zijn dus genoeg veganistische modellen waar je uit kan kiezen. Vanzelfsprekend zijn de varianten met leer niet veganistisch.

Birkenstocks: goed voor je voeten en de wereld

Deze schoenen moeten je smaak zijn. Sommigen vinden ze verschrikkelijk, anderen vinden ze weer geweldig. Maar één ding is zeker: ze zijn in ieder geval goed voor je voeten, dus dat scheelt weer. Ook zijn er vegan schoenen te vinden in het assortiment van Birckenstock die worden gemaakt van speciaal materiaal, in plaats van leer.

Vegan Veja’s: een bijzonder Frans merk

Bedrock vegan schoenen

Misschien heb je nog niet gehoord van het Franse merk Veja. Dit merk heeft toffe, vegan schoenen, vooral sneakers. De designs lijken enigszins op bekende sneakers. Zo kan je gemakkelijk een vegan variant kopen van jouw favoriete schoenen. Je bestelt zulke Veja’s online.

Matt & Nat:  100% vegan merk

Matt & Nat is een compleet vegan merk, waarbij Mat staat voor Material en Nat voor Nature. Zoals de naam al verklapt is het een duurzaam merk. Het komt oorspronkelijk uit Canada, maar is inmiddels ook bij Hudson’s Bay of Geitenwollenwinkel te koop. In het assortiment zijn zowel chique hakken als sportieve vegan sneakers te vinden.

Tegenwoordig kan je dus makkelijk kiezen voor vegan schoenen. Of je nou liever Toms draagt of Dr. Martens, er is altijd wel een diervriendelijke variant te vinden.

Alles weten over veganisme? Lees onze ultieme guide naar een veganistische levensstijl

Meer lezen over veganisme?

Wil je meer lezen over veganisme en duurzaamheid? Meld je nu aan voor onze Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Vegan schoenen waarmee jij je beste beentje voor zet
Sluiten