Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Welzijn 11 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je van gezond snacken een feestje

Wanneer je op een drukke dag je maag al meerdere hebt horen rommelen, is dat een teken dat het tijd is voor een tussendoortje. Het liefst kies je voor een gezonde optie, maar die worteltjes en komkommer worden op een gegeven moment toch wel een tikkie saai. Gelukkig zijn er manieren waarmee je je gezonde snackmoment flink kan vrolijken.

Gezond snacken wordt een makkie met deze tips.

1. Varieer met de 6 smaken

De beste cure voor eentonigheid is variatie. Wissel je snacks daarom af met zoveel mogelijk verschillende smaken. Doe dit bijvoorbeeld aan de hand van de 6 Ayurvedische smaken: zuur (augurken), zout (popcorn), zoet (dadels), wrang (granaatappelpitten), bitter (pure chocolade) en scherp (gemberthee).

2. Leuk je snackplankje op

Ook voor gezond snacken geldt: het oog wil ook wat. Organiseer je snackplankje daarom met mooie doosjes en mandjes en plak er naamstickers op voor het overzicht (Marie Kondo zal trots op je zijn). Hang ook hier en daar een inspirerende quote, bijvoorbeeld van Deepak Chopra of Byron Katie.

3. Gebruik kleur in je voordeel

Kleuren kunnen sterk van invloed zijn op onze mood. Gebruik de kleuren daarom slim tijdens een gezonde snack. Heb je een overvolle dag en voel je veel stress? Eet dan groene dingen zoals spinazie, Granny Smiths of een avocado. Groen staat namelijk voor rust en vrede.

De lekkerste vegan salades voor elke doordeweekse dag

Kan je juist wel een oppepper gebruiken? Kies dan voor het vrolijke geel of energieke rood. Denk aan bananen, aardbeien en tomaten.

4. Wees mindful in het snackmoment

Eet je gezonde snack niet op achter je laptop, maar maak er echt even een mindful momentje van. Probeer aan niets anders te denken en proef de smaken met je volle aandacht. Hierdoor maak je van je tussendoortje een soort minimeditatie.

Gezonde snack inspiratie

Je weet nu hóe je gezond snacken leuker maakt en om je nog verder op weg te helpen, hier wat voorbeelden van gezonde tussendoortjes.

Healthy chocolate bar

Een chocoladereep is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een gezonde snack, maar eentje zonder toegevoegd suiker met rauwe cacao is zeker verantwoord!

Smoothie

Een smoothie is de perfecte manier om aan je dagelijkse dosis vitamientjes te komen. Ook kun je zo de restjes uit je koelkast opmaken, een win-win! Doe bijvoorbeeld wat bladgroenten in de blender en voeg er wat fruit aan toe voor een zoetere smaak.

Pindakaas

Mits je voor de 100 procent pinda’s variant gaat, is pindakaas niet alleen lekker maar ook erg gezond. Zo is pindakaas rijk aan eiwitten, onverzadigde vetten en mineralen.

Feeling funky? Beleg een rijstwafel of cracker met pindakaas, komkommer én sambal! De combinatie van pindakaas met banaan, kaneel, honing en zeezout is ook een klassieker die je een keer geprobeerd moet hebben.

Voorkom ongezond snoepen met deze heerlijke healthy snacks

Maak je gezonde snackmoment compleet met één van deze drankjes, die bewezen goed voor je hersenen zijn. Door het drinken hiervan verminder je bijvoorbeeld de kans op ziektes als diabetes en Alzheimer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️