Kiara Louis
Kiara Louis Liefde & Seks 11 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

10 vragen om meer verdieping te creëren in je relatie

Eerlijk is eerlijk: de meeste mensen kiezen het liefst voor de makkelijke weg. Zo ook in relaties, waarbij mindere periodes heel normaal zijn. Toch brengt dit je liefdesleven niet ten goede. Gelukkig kan je daar iets aan doen. Met deze tien vragen vind je meer verdieping en verbinding. Misschien ben je pas net aan het daten, of misschien zit je al zeven jaar in het huwelijksbootje. Welke van de twee het ook is, verdieping zoeken in je relatie is altijd goed. Daarbij zijn de juiste vragen stellen (en beantwoorden!) heel belangrijk.

Te vaak denken we nog dat onze liefdes kunnen raden wat we denken. Tuurlijk, na een bepaalde tijd kan je elkaar aanvoelen. Maar diepliggende behoeftes kunnen nooit vervuld worden als je er niet over praat. Deze 10 vragen van Psych Central zorgen voor meer connectie en duidelijkheid.

Vragen voor meer verdieping in relaties

Kan ik nu iets doen om je te helpen waardoor jij je fijner of meer geliefd voelt?

Door deze vraag kan je nog beter je partner aanvullen en helpen. Misschien heeft jouw partner meer behoefte aan goede gesprekken, of juist aan meer fysiek contact. Wat het ook is: op deze manier sta jij nog beter klaar voor je liefde.

Hoe kan ik jou beter steunen in je leven?

Stiekem dromen we van een partner die jouw ultieme supporter is. Vaak is hij of zij dat ook, maar op sommige momenten misschien minder. That’s all good. Met deze vraag kan je meer verdieping zoeken in je relatie. De vraag kan best intiem zijn, want je partner moet zich kwetsbaar opstellen. Maar het antwoord op deze vraag kan wel voor veel verduidelijking zorgen.

https://www.bedrock.nl/fases-liefdesbewustzijn/

Deed ik laatst iets wat jou kwetste zonder dat ik het wist?

Er zijn lastige kwesties binnen een relatie, deze is daar zeker één van. Wel is het belangrijk om af en toe een zaklamp te schijnen op de minder zonnige onderwerpen, zodat ze aan het licht komen. Zo weet je precies welke opmerking je de volgende keer beter kan inslikken.

Als jij thuiskomt na werk, wat kan ik dan doen of zeggen zodat jij je het meest geliefd voelt?

We kennen de dagen dat we thuiskomen met een vol hoofd en leeg lijf allemaal wel. Jij denkt dat je je partner dan kan steunen door hier uitvoerig over te praten, terwijl hij of zij misschien juist rust wilt. Altijd handig om te weten hoe dit nou zit.

Welke fysieke aanraking kan ik vaker doen om jou geliefd te laten voelen?

Deze vraag gaat over non-seksuele aanrakingen. Is er een bepaalde aanraking die je liefde mist? Misschien wil hij of zij vaker hand in hand lopen, of houdt hij of zij van knuffels van achter. Door hiernaar te vragen weet je precies wat je voortaan moet doen om meer liefde te geven.

Lees ook: 3 manieren om de passie in je relatie weer terug te krijgen

Wil je de komende dagen meer me-time of meer tijd samen?

Hoe extravert je partner ook lijkt, iedereen heeft wel eens tijd voor zichzelf nodig. Andersom kunnen introverte mensen weer behoefte hebben aan meer contact. Ook hierbij geldt: vraag en zij gult antwoord krijgen.

Is er een ruzie van de afgelopen tijd waar je nog mee zit?

Opgekropte of weggestopte emoties zijn nooit goed. Bespreek deze liever nu dan dat er bij een volgende botsing oude koeien uit de sloot worden gehaald.

Hoe denk je over ons seksleven de laatste tijd?

Het voornaamste stressvolle onderwerp waar koppels niet over praten en daardoor uit elkaar gaan? Naast geld, is dat seks. Een goed, relaxed gesprek hierover kan dus heel goed zijn. Wat zijn je behoeftes? Ben je toe aan experimenteren? Wat het ook is, bespreek het met elkaar.

Voor elkaar zorgen in een relatie: hoe doe je dat?

Wat zijn jouw voornaamste bronnen van stress momenteel en hoe kan ik deze (deels) verminderen?

Minder stress is fijner voor je partner, en fijner voor jou. Wellicht is een goed gesprek een perfecte manier om je partners hoofd even leeg te maken, of wat leuks te doen of juist om hem of haar gewoon even met rust te laten. Key: communicatie!

Wanneer vind je het moeilijk om te praten (over gevoelens) en hoe kan ik jou op zo’n moment toch steunen?

Iedereen heeft bepaalde triggers waardoor ze zich (te) kwetsbaar voelen. Bijvoorbeeld in het openbaar een gevoelig onderwerp aankaarten, of zijn gesprekken over schoonfamilie lastig.

Na deze tien vragen gesteld te hebben, ben je weer veel wijzer over de behoeftes van jouw partner. Zo kan je nog dichter naar elkaar toe groeien.

Meer lezen over relaties?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️