Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 22 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

5 tips om in contact te komen met je intuïtie (hallo onderbuikgevoel)

Heb jij het idee dat je leven in balans is? Dat je je verbonden voelt met de natuur, kunt vertrouwen op jezelf en je creativiteit volledig de vrije loop kunt laten gaan? Grote kans van niet: in onze maatschappij is alles gestructureerd, hebben we doelen en kennis en data en ga zo maar door. Kortom, we zijn vervreemd van onze intuïtie. Daarom delen we 5 tips om weer in contact te komen met je intuïtie.

Mensen houden van gedachtes, sterker nog: we hebben er onbewust tot wel 60.000 per dag. We wegen de voor- en nadelen af bij iedere keuze die we moeten maken, liggen er dan nog twee nachten over te piekeren en maken vervolgens pas een beslissing.

Daardoor wordt onze intuïtie een beetje ondergesneeuwd, terwijl die juist óók heel belangrijk is.

Wat is je intuïtie eigenlijk?

Je intuïtie is in feite een energetische waarneming. Dat onderbuikgevoel in de ochtend waardoor je weet dat er iets mis is, of de negatieve kriebels die je krijgt bij een zakelijke deal. Je weet als het ware dat iets goed of slecht is, zelfs als je dat helemaal (nog) niet kunt weten.

Klinkt een beetje zweverig? Dat klopt misschien, maar die gedachte is ook de reden dat we onszelf vaak niet toestaan om op onze intuïtie te vertrouwen; het gewoon een keer te proberen. In feite nemen we onszelf niet serieus genoeg.

Lees ook: Luister jij naar je intuïtie? Dat zou wel moeten, volgens de docu Innsaei

Intuïtie wordt dan ook vaak afgedaan als onzin, terwijl het heel belangrijk is om te luisteren naar je lichaam en gevoel – in plaats van dat tegen te gaan met rationele argumenten.

5 tips om in contact te komen met je intuïtie

Heb je het gevoel dat je je intuïtie een beetje kwijt bent? Probeer dan deze technieken eens uit.

1. Vergroot je aandacht

De eerste stap die nodig is, is het vergroten van je aandacht. In onze maatschappij worden we constant afgeleid door allerlei prikkels, met als gevolg dat onze geest ook vluchtiger wordt. Zó vluchtig, dat we niet meer in staat zijn om onze intuïtie waar te nemen.

Dit vind je misschien ook interessant: Bewust, langzaam en met aandacht leven, waarom is dat toch zo moeilijk?

Daarom is het belangrijk om je aandacht te trainen, zodat je energetisch bewustzijn kan toenemen. De beste manier om je aandacht te trainen is door middel van meditatie. En laten we nou net heel veel tips om te mediteren hebben op Bedrock. You’re welcome.

2. Visualiseer je doelen

Een tweede manier om meer met je intuïtie in contact te komen is door het visualiseren van je doelen of de vragen waarmee je speelt. In de dagen die daarop volgen, is het een kwestie van je geest de vrije loop te laten gaan.

Tip: Op deze manier bereik je wél je doelen (spoiler: maak er een gewoonte van)

Let op de dingen waar je normaal gesproken geen aandacht aan besteedt en gebruik dit als informatie om je doel te bereiken. We krijgen de hele dag door veel informatie binnen, maar omdat we zoveel doelen en vragen tegelijkertijd hebben, raakt onze intuïtie in de war.

Door aan jezelf duidelijk te maken wat je doelen en/of vragen zijn, krijgt je intuïtie de kans om daarop een antwoord te zoeken.

3. Laat je inspireren door de docu Innsaei

Voor de documentaire Innsaei reisde Kristín Ólafsdóttir samen met een vriendin de wereld over om spirituele leiders, wetenschappers en kunstenaars vragen te stellen over Innsaei, de IJslandse term voor intuïtie.

Een inspirerende docu, die je meteen laat zien wat de kracht van intuïtie is! Je kunt Innsaei bekijken op Netflix.

4. Besteed aandacht aan je dromen

Dromen zijn een manier van je brein om dagelijkse informatie te verwerken. En het is een rijke en waardevolle bron van informatie: ervaringen, herinneringen en opgedane wijsheden.

Must read: Dream on: volgens de wetenschap helpen dromen ons dingen te leren

Aandacht besteden aan onze dromen is een manier om toegang te krijgen tot informatie waar we overdag geen toegang tot hebben. Maak er daarom een goede gewoonte van om je dromen bij te houden, bijvoorbeeld in een schriftje op je nachtkastje.

Wie weet ontdek je wel patronen die iets meer vertellen over je intuïtie.

5. Zoek verbinding met anderen op

Mensen communiceren dagelijks met elkaar, dat is niet nieuw. Maar wist je dat we daarbij véél meer focussen op verbale communicatie dan dat we aandacht besteden aan non-verbale signalen? Dat terwijl er zoveel andere dingen zijn die onze meningen en beslissingen mee kunnen kleuren. Denk maar aan intonatie, volume, lichaamstaal en gebaren.

Dit soort non-verbale aanwijzingen geven de betekenis van onze interacties meer kleur. Dat verklaart waarom we soms een naar gevoel bij een persoon hebben zonder dat we daar echt de vinger op kunnen leggen.

De vaardigheid om gedachten, gevoelens en intenties van anderen op te pikken is daarom een cruciaal element van intuïtie. Hoe meer aandacht we besteden aan de verbinding van anderen, hoe meer we in contact staan met onze intuïtie.

Probeer het maar eens!

Meer over voelen en gevoelens?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️