Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 23 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Luister jij naar je intuïtie? Dat zou wel moeten, volgens de docu Innsaei

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Innsaei, The Power of Intuition. Heb jij het idee dat je balans in je leven hebt? Dat je je verbonden voelt met de natuur, kunt vertrouwen op jezelf en je creativiteit volledig de vrije loop kunt laten gaan? Grote kans van niet: in onze maatschappij is alles gestructureerd, hebben we doelen en kennis en data en ga zo maar door. Kortom, we zijn vervreemd van wat het betekent om mens te zijn – eigenlijk zijn we ook maar gewoon een diersoort.

Innsaei

Innsaei is een oud IJslands woord voor intuïtie, maar heeft meerdere betekenissen. Zo betekent het ‘the sea within’ -verbondenheid met de natuur – maar ook ‘to see within‘, zelfreflectie en bewustzijn. Innsaei kan tot slot ‘to see from the inside out’ betekenen, en dat heeft dus alles met intuïtie te maken.

Die intuïtie zijn we nu een beetje kwijt, volgens de documentaire op Netflix. Wijsheid wordt vervangen door kennis, kennis door informatie. Ons vermogen om dingen te bewonderen en écht vrij te denken is weg, in plaats daarvan bekijken we alles rationeel. En dat terwijl intuïtie en empathie juist onmisbaar zijn om contact met elkaar te maken.

Hoe we ons innerlijke mens terug kunnen krijgen? We moeten er klaar voor zijn om te falen, om dingen écht te beleven, om ons bewust te zijn van wat we zien, voelen, horen, ruiken, proeven. Dat is de enige manier om ons leven weer in balans te brengen, en dat kunnen we ook wel gebruiken.

Voor Innsaei reisde Kristín Ólafsdóttir samen met een vriendin de wereld over om spirituele leiders, wetenschappers en kunstenaars te bevragen over Innsaei. Een heel inspirerende docu!

Je kunt Innsaei bekijken op Netflix.

Meer documentaires op Netflix

Nieuwsbrief

Wil je regelmatig inspirerende updates ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
Luister jij naar je intuïtie? Dat zou wel moeten, volgens de docu Innsaei
Sluiten