Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Welzijn 9 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Gezondheidsbooster nodig? 9 x voeding met een ontstekingsremmende werking

Of je nu in de winter een extra health boost nodig hebt, door corona zekerder wil zijn van je gezondheid of gewoon wil werken aan een healthy lifestyle; een gezondheidsboost kunnen we allemaal weleens gebruiken. Nu kun je grijpen naar allerlei medicijnen, maar daar worden we op de lange termijn natuurlijk niet vrolijk van. Gelukkig is er ook een hoop ontstekingsremmende voeding die hetzelfde doet.

Wij sommen onze favorieten voeding die van nature een ontstekingsremmende werking heeft voor je op.

Kurkuma

Al eeuwenlang wordt kurkuma gebruikt als geneesmiddel tegen ontstekingen en andere kwalen. En dat is niet vreemd als je weet dat kurkuma curcumine bevat. Curcumine reguleert namelijk veel processen die gelinkt zijn aan ontstekingen en helpt daarom de bestrijding van ziektes, allergieën, diabetes, artritis, Alzheimer’s, ziekte van Crohn en andere chronische aandoeningen.

Blauwe bessen

Onze volgende favoriet is de blauwe bes. Naast het feit dat blauwe bessen ongelofelijk goed voor je zijn en veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, werken de blauwe besjes ook nog eens ontstekingsremmend. Dit komt doordat blauwe bessen boordevol antioxidanten zitten die van nature een ontstekingsremmende werking hebben.

Must read: Voel je je down? 3 strategieën om je beter te voelen

Gemberthee

Niet alleen kurkuma, maar ook haar zusje gember is een wonderfood. Het drinken van een kopje gemberthee geeft niet alleen een boost voor je immuunsysteem, het is ook voeding met een ontstekingsremmende werking. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn, keelpijn, menstruatiekrampen of pijnlijke spieren is een kopje gemberthee een perfecte natuurlijke remedie. We like!

Must read: Gember als natuurlijk medicijn? Dit zijn de 7 bewezen gezondheidsvoordelen

Groene thee

Om even bij de theeën the blijven, kan groene thee natuurlijk niet ontbreken. Deze supergezonde thee bevat een hoge concentratie EGCG, een plantenstof die van nature een ontstekingsremmende werking heeft.

Saliethee

En we zijn nog niet uitgetheed. Want ook het drinken van een kop saliethee brengt een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is dan ook niet gek dat salie al bij de Egyptenaren als natuurlijke ontstekingsremmer werd gebruikt.

Ook lezen: Dit plantje verlicht stress én zorgt voor waanzinnig lekkere thee

Chocolade

Chocolade is niet alleen super lekker, het is ook nog eens super gezond. Zolang het genoeg cacao bevat althans. Wanneer je reep boven de 70 procent cacao zit, wordt het gezien als gezond. Dit komt onder andere doordat cacao een hoop antioxidanten bevat (20 keer zoveel als blauwe bessen). Een stukje lekkere én ontstekingsremmende voeding.

Walnoten

Eet je wel eens walnoten? Een handje noten per dag doet namelijk wonderen. Noten zitten vol met de essentiële vetten, eiwitten, magnesium, omega 3, vitamine E én antioxidanten. Door de hoge concentratie antioxidanten hebben walnoten een geweldige ontstekingsremmende werking.

Inspiratie nodig? Blauwe bessen havermout met pecannoten

Kaneel

Door de appeltaart, in de yoghurt, op een appeltje of in de granola, met kaneel kun je alle kanten op. En dat is maar goed ook, want het is niet alleen lekker, het is ook nog eens super gezond. Ook kaneel zit vol antioxidanten, waardoor het een natuurlijke ontstekingsremmer is.

Alfalfa

Alfalfa, de kleine kiemgroente die je zo nu en dan in je salade aantreft. Hoewel de groente vaak vergeten wordt, is het wel hartstikke gezond. Door de hoge concentratie antioxidanten is het een natuurlijke immuunbooster én – je raadt het al – ontstekingsremmer.

Hoe makkelijk het ook is om naar de medicijnkast te lopen wanneer je een gezondheidsbooster kan gebruiken, is het toch een stuk fijner als je het op een natuurlijke manier kunt doen. Met deze natuurlijke ontstekingsremmers zal je je snel beter voelen, terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd.

Enjoy!

Meer voeding die die gezondheid boost:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️