Rosa Bertram
Rosa Bertram Body 17 dec 2020

Deze 5 groenten en fruit geven je gezondheid direct een boost

Wie graag goed voor z’n lichaam en geest zorgt, begint in eerste instantie met het eten van gezonde voeding. Your body is your temple right? Maar soms zie je door de superfoods het bos niet meer. Daarom in het kort een aantal groenten en fruit die je regelmatig aan je dieet wilt toevoegen!

Een banaan, tomaten en komkommer liggen in menig keuken, maar vergeet ook deze 5 gezondheidsboosters niet:

Spruiten

Spruiten: you either love them or hate them, maar ze zijn wél ontzettend gezond. Spruiten zijn niet echt het lievelingskostje van de meeste mensen. De bittere smaak ervan, is voor velen – vooral voor kinderen – iets te wrang. Toch zijn er heel wat manieren waarop je spruiten lekker kan klaarmaken. En dat is ook aangeraden, want spruiten hebben enorm veel gezondheidsvoordelen.
Must read: Is te veel gember gevaarlijk? Dit zijn de bijwerkingen als je (te) veel gember eet

Spruiten worden gezien als een van de beste leveranciers van vitamine K, een belangrijke voedingstof voor het lichaam. Vitamine K is belangrijk voor het behouden van gezonde botten. Zo is vitamine K nodig voor de vorming van verschillende boteiwitten. Vitamine K vermindert het botverlies en verlaagt het risico op breuken.

Benieuwd naar de rest van de gezondheidsvoordelen van spruiten? Spruiten: you either love them or hate them, maar ze zijn wél ontzettend gezond

Een lekker én gezond recept met spruiten:

Pompoen

Een pompoen is reuze gezond, maar hoe komt dat precies? Dit ligt onder andere aan dat een pompoen redelijk laag in calorieën is (7 kcal per 50 gram pompoen), amper vet bevat en aardig wat vezels (0,5 gram per 50 gram pompoen) bezit.

Ook lezen: Waarom je vanaf nu dagelijks een kopje gemberthee wilt drinken

Ook bestaat een pompoen voor een groot gedeelte uit water (zo’n 90 procent). Hierdoor zal een pompoen redelijk snel vullen, terwijl je er niet snel van aan zult komen.

Benieuwd naar de rest van de gezondheidsvoordelen van pompoen? Een pompoen is heerlijk, maar ook reuze gezond (voor je huid, darmen en véél meer)

Inspirerende recepten met pompoen:

Blauwe bes

Blauwe bessen zijn gezond; tot dusver was je waarschijnlijk al op de hoogte. Maar een blauwe bes is een stuk gezonder dan de meeste andere bessen. Daarom een lesje in deze bijzondere blauwe bes (niet te verwarren met de bosbes overigens) en waarom je er dagelijks het liefst een paar wilt toevoegen aan je dieet.

Ook interessant: Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een kopje saliethee per dag

Blauwe bessen zijn bommetjes van antioxidanten, zoals vitamine A en C. Antioxidanten zijn stofjes die aanwezig zijn in fruit en groenten en ontzettend gezond zijn voor je lichaam. Ze beschermen je lichaam namelijk tegen vrije radicalen.

Benieuwd naar de andere gezondheidsvoordelen van de blauwe bes? Les over een bijzonder besje: de blauwe bes (en waarom je ze dagelijks wilt eten)

Lekkere recepten met blauwe bessen:

Sinaasappel

Een sinaasappel staat al sinds mensenheugenis symbool voor ‘gezond’. Want een sinaasappel bevat veel vitamine C en als je je niet lekker begint te voelen, dan boost je je immuunsysteem heel simpel door een sinaasappel te eten. Maar hoe gezond is een sinaasappel nou precies?

Lees ook: Gezond blijven? Deze voedingssupplementen zijn extra handig in de winter

Sinaasappelen staan, zoals gezegd, bekend om hun hoge gehalte vitamine C.  Maar dat is zeker niet de enige vitamine die een sinaasappel bevat. Sinaasappelen bevatten vitamine én mineralen.

Benieuwd naar de 5 gezondheidsvoordelen van een sinaasappel? Dé gezondheidsbooster: waarom je dagelijks een sinaasappeltje wilt eten

Lekkere recepten met sinaasappel:

Appel

Appels zijn gezond en dat is maar goed ook, want we eten ze maar al te graag. Of ze nu vers zijn, in stukjes, gebakken, gedroogd, geprakt of in een taart; we lusten er letterlijk pap (denk maar aan appelmoes) van. Gelukkig voor ons zijn appels dus super voedzaam. Maar wat zijn eigenlijk alle gezondheidsvoordelen van appels?

Appels zitten vol vitamine (een stuk meer dan ‘enkel’ vitamine C). Ook bevat een appeltje veel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen.

Maar er zitten nog véél meer gezondheidsvoordelen aan een appel. Benieuwd? Wat een appel kan betekenen voor je lichaam én je mentale gezondheid

Een lekker recept met appel:

Enjoy!

Meer healthy vibes:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Deze 5 groenten en fruit geven je gezondheid direct een boost
Sluiten