Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 8 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Hoe je de law of attraction vooral niet wilt gebruiken (dan werkt ‘ie niet)

De wet van de aantrekkingskracht – ofwel de law of attraction – is een manier om aan te trekken wat je in je leven wilt hebben. Het idee is dat positieve gedachten ook positieve dingen aantrekken. Zo zou je je leven kunnen inrichten met meer positieve dingen. Maar andersom werkt het ook: negatieve gedachten trekken juist negatieve dingen aan. Hoe werkt het precies? En wat wil je vooral níét doen?

Na de handleiding van hoe je de law of attraction kan gebruiken (bijvoorbeeld in relaties), delen we nu ook een handleiding hoe je de law of attraction juist níét wilt gebruiken.

De wet van de aantrekkingskracht verkeerd gebruiken

Er valt veel te zeggen over de wet van de aantrekkingskracht. Zou zouden sommigen er heilig in geloven dat je jezelf zelfs rijk kan manifesteren. Nu zou je er toch écht iets meer voor moeten doen dan er alleen aan denken, maar je zet je hele lichaam en mind wel op scherp wanneer je een duidelijk doel voor ogen hebt.

Je oogkleppen gaan als het ware open en je kunt meer klaarstaan voor de kansen die het leven je aanbieden. En ook: de kansen kun je dan daadwerkelijk beter zien. Enfin, de law of attraction werkt eigenlijk pas als je een aantal veranderingen doorvoert zodat je écht kunt aantrekken waar je naar op zoek bent.

Tune in met jezelf: 6 manieren om (weer) verbinding te maken met jezelf

Manifesteren alleen voor jezelf

Wie leeft uit angst, verslavingen en egoïsme, zal weinig hebben aan de wet van de aantrekkingskracht, schrijft New York Times-bestsellerauteur, Gary Zukav, van het boek Seat of the Soul. Pas als je weet wat jou letterlijk zingeving heeft (jouw kompas), kun je gaan zien dat het leven een geschenk kan zijn. Zukav ziet dat als creatie en creativiteit van anderen.

Ben je op het juiste pad, dan voel je dat je in een flow bent en de juiste richting opgaat. Je geluk en intuïtie gebruik je dan om de juiste baan en mensen aan te trekken bijvoorbeeld.

Trek je altijd de foute partners aan? Dat is te verklaren

Niet bij jouw purpose blijven

Als je eenmaal weet wat jou drijft, waar je gelukkig van wordt, waardoor je je gemotiveerd voelt en op basis daarvan keuzes maakt, zal je veel makkelijker in je flow komen en de law of attraction kunnen toepassen.

In plaats van in je hoofd te zitten en te rationaliseren, probeer je bij je gevoel te blijven. Wat voelt goed? Waar word je blij van?

Handelen zonder emoties

De law of attraction heeft veel te maken met luisteren naar je intuïtie. En daar kom je niet meer in contact als je niet nauw verbonden bent met je emotionele bewustzijn. Het is dat ook niet voor niets dat Zukav je emoties ziet als de boodschappen van je ziel.

6 manieren om meer positiviteit in je leven te krijgen

Wanneer voel je je angstig? Waar word je gelukkig van? Welke dingen doe je uit angst en welke uit liefde? Je daar van bewust zijn is al een goede eerste stap.

Als je liefde en angst kunt onderscheiden, jouw ‘purpose‘ vindt en in contact bent met je emoties, dan trekt je vanzelf de juiste mensen en dingen aan!

Nog een beetje onduidelijk hoe de wet van de aantrekkingskracht nou precies werkt? We deelden op BEDROCK eerder 10 praktische tips om de wet van de aantrekkingskracht te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️