Redactie
Redactie Psyche 18 mei 2021
Leestijd: 7 minuten

Bereiken wat je wilt? Zo leer je te manifesteren wat je wilt

Al van de Wet van Aantrekkingskracht gehoord? Volgens deze wet kun je alles bereiken wat je wilt. Of dat nu betrekking heeft op geluk, succes, gezondheid, geld of relaties. Nu denk je misschien: ‘Ja dàààg, toveren bestaat niet’. Maar manifesteren is iets anders dan toveren. En wie er écht in gelooft, kan manifesteren wat hij wil en zo het leven creëren waar hij van droomt.

Dit is hoe jij er je voordeel mee kunt doen.

Manifesteren, hoe werkt dat?

Het begrip ‘manifesteren’ is gebaseerd op de Wet van Aantrekkingskracht. Wetenschappers beamen dat het universum bestaat uit trillingen, ook wel frequenties genoemd. Dit is natuurkundig meetbaar, geen hokus pokus dus.

Omdat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken werkt dat ook zo met gelijksoortige gedachten, emoties en woorden die in de kern net als alle andere dingen, trillingen zijn. Dus: wat jij uitzendt, trek je aan.

https://www.bedrock.nl/manifesteren-kun-je-leren/

Manifesteren betekent dan ook: het aantrekken van mensen en situaties waar jouw gedachten en emoties naar uitgaan. De fysieke realiteit van jouw leven reflecteert nauwkeurig jouw innerlijke wereld. Dat betekent dat wat zich in jouw leven heeft gemanifesteerd, jij zelf – bewust of onbewust – hebt aangetrokken.

Van weerstand naar begrip (en power)

Het is begrijpelijk dat dit een zekere weerstand oproept. Helemaal als je dingen hebt meegemaakt die alles behalve wenselijk zijn. Natuurlijk kies je er niet bewust voor om ziek te worden of om ontslagen te worden, om maar wat voorbeelden te geven.

Maar onbewust kan dat toch echt anders liggen. Werk je bijvoorbeeld al lange tijd door terwijl je eigenlijk opgebrand bent? Snak je onbewust naar meer rust en ontspanning? Of weet je onbewust dat je niet op je plek zit in je huidige werk? Dan kan zo’n onbewuste gedachte zich heel goed manifesteren in de vorm van ontslag of ziekte.

8 stappen om mooie dingen in je leven te manifesteren

Een ommezwaai die jou dwingt tot een pas op de plaats en een moment van bezinning: Waar sta ik nu en waar wil ik heen? Wat vind ik écht belangrijk? Wat is wél voedend voor mijn ziel en lichaam?

Het vergt veel lef om 100% verantwoordelijkheid te nemen voor wat er in jouw leven gebeurt. Het dwingt je om buiten je comfortzone te treden en om bewust(er) om te gaan met de kracht van jouw gedachten. Maar heb je dat eenmaal in de vingers, dan krijg je er juist heel veel voor terug.

Leren manifesteren

Ter inspiratie lees je hier een aantal oefeningen die je kunt doen.

Tip 1: Ontdek jouw gedachtekracht

De wetenschap dat gedachten in de kern niets anders zijn dan trillingen, geeft jou een zekere controle. Want hoe mooi is het dat jij negatieve gedachten kunt ombuigen tot positieve gedachten? En dat je zo plaats kunt maken voor meer positiviteit en geluk?

Een waardevolle oefening is het onderzoeken welke negatieve overtuigingen jij hebt. Luister bijvoorbeeld eens bewust naar het stemmetje van jouw innerlijke criticus (of nog beter: schrijf dit op).

Of denk terug aan wat jij vroeger te horen kreeg en waar je je nu nog steeds door laat belemmeren. Welke overtuigingen heb jij opgebouwd over jezelf, die niets meer zijn dan dat: overtuigingen, ofwel gedachten, dus trillingen?

10 praktische tips om de wet van de aantrekkingskracht te gebruiken

Sta even stil bij wat dit met jou doet of tot nu toe heeft gedaan. In hoeverre hebben die negatieve gedachten jouw leven bepaald? Besluit er vervolgens bewust afstand van te nemen. Die overtuigingen definiëren niet wie jij bent en passen daarom niet meer bij je.

En, nu komt het belangrijkste: vervang de negatieve overtuigingen met positieve gedachten.

Natuurlijk zal dit niet van de ene op de andere dag lukken, maar als je elke dag steeds iets bewuster wordt van hoe positief of negatief jouw gedachten zijn, leer je er steeds meer positieve invloed op uit te oefenen.

Tip 2: Begin elke dag met een intentie

Maak er een ritueel van om elke dag te beginnen met het hardop uitspreken en/of opschrijven van de intentie die je voor die dag hebt. Wat wil je deze dag bereiken? Hoe wil je dat doen?

Heb je het uitgesproken of opgeschreven, probeer dan alvast letterlijk te voelen hoe je je voelt als het is gelukt. Zo versterk je de trilling die je uitstraalt. Vertrouw erop dat het universum je erbij zal helpen om jouw intentie voor die dag te manifesteren.

En bedank het universum daar desgewenst voor. Dankbaarheid is een ontzettend positieve, krachtige trilling en werkt in deze oefening dus absoluut ondersteunend.

Tip 3: Maak jouw intentie visueel

Hoe visueler jij voor je ziet wat jij wilt manifesteren, hoe beter het werkt. Zo houd je qua trillingen die je uitzendt, de juiste focus. Maak daarom een vision board. Dit is uiteraard vooral iets voor het manifesteren van dingen in de toekomst.

Bedenk eerst wat jij diep van binnen verlangt. Hoe zie jij jouw ideale toekomst voor je? Wat wil jij écht? Verzamel vervolgens afbeeldingen die deze intentie weerspiegelen. Zo gedetailleerd mogelijk; bijna alsof je het kunt proeven, ruiken en voelen. En bedenk daarbij dat alles wat jij niet opschrijft aan details, voor het universum is om in te vullen (vraag jezelf dus ook af of je dit wilt, of dat je liever zelf de touwtjes in handen neemt).

Een neurowetenschapper legt uit hoe de wet van aantrekkingskracht werkt

Is jouw vision board klaar? Zet het dan op een plek waar je er elke dag naar zult kijken. Hang het bijvoorbeeld op in je slaapkamer, zodat je het ziet als je wakker wordt en als je naar bed gaat. In het laatste geval kan jouw onderbewuste er op voortborduren terwijl je slaapt.

Tip 4: Doe elke dag visualisatie-oefeningen

Heb je geen tijd of zin om een vision board te maken? Iets dat je elke dag kunt doen, al is het maar even, is visualiseren. Doe dit op een rustige plek waar je niet gestoord kan worden.

Heb je wel een vision board gemaakt en wil je jouw visualisatie kracht bijzetten? Neem jouw vision board dan goed in je op voordat je gaat visualiseren.

Wat ook helpt, is om bewust te beginnen vanuit een positieve trilling. Bijvoorbeeld door met je hand op je hart letterlijk te voelen hoe jouw hart gloeit van dankbaarheid. Of door een speelse, blije, liefdevolle emotie op te roepen door aan iets heel fijns uit je kindertijd te denken.

Dit is hoe je energieën voor je kunt laten werken

Heb je de juiste trilling te pakken? Begin dan met het visualiseren van de dingen die jij graag zou willen aantrekken. Welke situatie wil je ervaren? Welke mensen wil je om je heen hebben? Welke omgeving en welke omstandigheden?

Probeer alles zo gedetailleerd mogelijk voor je te zien. Ook hier geldt dat het ‘t meest effectief is als je jouw visualisatie met al je zintuigen beleeft, alsof je er al middenin zit. Wat hoor je? Welke geuren ruik je? Welke kleuren zie je?

Heb je jouw volledige droombeeld voor je, zend dan bewust uit naar het universum dat dit is wat jij wilt. En laat het beeld weer los, terwijl je het vertrouwen voelt en uitspreekt dat het zo zal zijn zodra de tijd rijp is.

Tip 5: Heb geduld en let op synchroniciteit

Manifesteren echt onder de knie krijgen kost tijd. Je zult dus wellicht niet direct heel duidelijke resultaten zien. Maar hoe meer je erop vertrouwt en hoe meer je ermee oefent, hoe vaker je het effect ervan zult opmerken. Begin daarom met kleine dingen. Zie je dat dat werkt, dan groeit het vertrouwen en dus ook de effectiviteit van jouw pogingen om te manifesteren.

Het universum laat jou op subtiele en minder subtiele manieren zien dat jouw wensen gehoord worden. Maar je moet je daar wel van bewust zijn, anders zie je ze niet!

Het chakra-systeem: zo werkt het (en oefeningen om je chakra’s in balans te brengen)

Filosoof Carl Jung legde in het begin van de twintigste eeuw al de link tussen synchroniciteit en het collectieve bewustzijn. Dit laatste is dus waar jij jouw trillingen naar uitzendt als je bewust manifesteert. Probeer daarom alert te blijven op de kleine dingen die ‘toevallig’ lijken te gebeuren, 

Soms zijn de resultaten van manifestatie anders ‘verpakt’ dan je had verwacht. En komt een oplossing voor een bepaald probleem uit een heel andere hoek dan waar jij op had gerekend. Zijn de ingevingen die je krijgt bijvoorbeeld wel spontaan, of heb je je daarvoor bewust opengesteld?

En is het wel echt zo toevallig dat die bepaalde persoon nu (weer) op jouw pad komt? Hoe meer jij je van dit soort dingen bewust wordt, hoe meer resultaat je zult zien – en hoe dankbaarder je zult zijn. En ja, ook dat draagt weer bij aan jouw manifestatiekracht.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Famme en is geschreven door Marjolein Berendsen. Marjolein is oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. In de opleiding tot holistisch therapeut leer je weer te leven vanuit je essentie, en dit vanuit licht en liefde door te geven aan je cliënten. Je kunt bij ZoMa Opleidingen tevens verschillende Reiki-cursussen volgen en de online cursus Holistisch voeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️