Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 19 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

8 stappen om mooie dingen in je leven te manifesteren

We kennen het allemaal wel: van die geïnspireerde buien waarin we beslissen dat we meer willen olieverven, muurklimmen of vrijwilligerswerk willen doen. Zulke ideeën ontlokken een gevoel van excitement en door dat gevoel willen we meestal onmiddellijk beginnen. Toch doven zulke ideeën ook vaker wél dan niet uit, waardoor er van dat mooie project uiteindelijk niet veel terecht komt. Herkenbaar? Met deze stappen zorg je ervoor dat je mooie dingen wel voor goed in je leven weet te manifesteren.

Je leven verrijken met een nieuwe, spannende gewoontes is niet zo eenvoudig. Dat blijkt wel uit alle keren dat ik me had voorgenomen om voortaan toch écht dagelijks een dagboek bij te houden (je krijgt er immers een betere fysieke en emotionele gezondheid door!), of uit alle keren dat ik mezelf een nieuwe taal zou aanleren. Maar wat is dan de sleutel tot het manifesteren van nieuwe, mooie dingen in je leven? We leren het van MindBodyGreen.

1. Dagdroom over wat je allemaal kan doen (en ga buiten je comfort zone!)

Eerst – en vooral – is het een kwestie van je fantasie de vrije loop te laten gaan. Waar wil jij je leven mee verrijken? Door hierover te dagdromen, zal je algauw beseffen dat er méér mogelijkheden zijn dan je ooit hebt gedacht.

De kunst is hier om optimistisch over te zijn, zonder dat je onrealistisch hoge verwachtingen stelt.

2. Schrijf je doel op

Je ideeën opschrijven is een extreem krachtige tool om nieuwe dingen in je leven te manifesteren. Door je proces al schrijvend bij te houden, zie je meteen hoeveel vooruitgang je boekt.

Dit vind je misschien ook interessant: Waarom schrijven je hoofd rustig maakt (met oefening)

Ga je doelen niet té specifiek formuleren. Zorg voor ruimte om je doelen gaandeweg te veranderen en bij te stellen.

3. Zoek naar signalen

Wanneer je nieuwe dingen in je leven wil manifesteren, ga je in feite een proces van co-creatie aan met een bruisend, nieuw universum. Soms krijg je uit dat universum bepaalde signalen toegezonden. Dat kan gaan van een vriend die je een boek over je onderwerp aanraadt of een artikel over je idee waar je toevallig op botst.

Sta open voor zulke signalen, zonder dat je vervalt in wishful thinking.

4. Bouw een wekelijks check-in moment in

Of je nou een nieuwe taal wil leren of ervan droomt om een sociaal project op te zetten, een wekelijks evaluatiemoment is al-tijd nodig. Steek een kaarsje aan, zet je favoriete muziek op en schrijf je vooruitgang op.

Must-read: Me, myself and I: zo kom je weer in contact met jezelf

5. Merk op hoe je intentie en proces gaandeweg evolueren

Stel jezelf geregeld de vraag hoe je manifestatie je doel en/of je persoonlijkheid heeft veranderd. Misschien heb je onderweg wel nieuwe doelen gesteld? Wat je wil en hoe je dat wil bereiken kunnen tijdens het proces nog radicaal veranderen.

De kunst is hier om flexibel en open te zijn. Niet alles hoeft te verlopen zoals je op voorhand had uitgestippeld. Het mooie is net dat je door je proces heen nieuwe dingen zal ontdekken!

6. Wees dankbaar

Wist je dat dankbaarheid kan leiden tot meer positieve energie? We schreven er laatst nog een interessant stuk over! Daarom is het van belang om dankbaar om te gaan met de vooruitgang die je maakt door je proces heen, in plaats van te focussen op wat er beter zou kunnen lopen.

Lees ook: Geleide meditatie: stilstaan bij de dingen waar je dankbaar voor bent

Dankbaarheid kan prima hand in hand gaan met andere (minder positieve) gevoelens. Probeer dankbaarheid te uiten naast je andere emoties, zonder dat het je andere emoties overschaduwt.

7. Blijf met je voeten op de grond

Hoe graag je het misschien ook wil, soms heb je niet alles zelf in de hand. Wanneer je graag iets in je leven wil manifesteren, zullen er altijd onvoorziene omstandigheden zijn die je proces vertragen. Besef dit en accepteer dat niet altijd alles loopt zoals voorzien.

Probeer een evenwicht te vinden tussen wat je zelf in de hand hebt en wat je niet kan controleren.

8. Doe het

De meest eenvoudige tip van allemaal is wellicht deze: doelen bereiken is een kwestie van dingen doén. Onderneem de nodige stappen en geniet van het feit dat je aan zelfontwikkeling bezig bent. Blijf in beweging! Als je gestopt bent met aan je doel te werken, vraag jezelf dan af waarom en begin opnieuw.

Zin gekregen om nieuwe dingen in je leven te manifesteren? Wij ook.

Haal meer uit je leven:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️