Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 28 mrt 2016
Leestijd: 3 minuten

Met deze 9 tips haal je het beste uit je leven

Je bestaat, maar lééf je ook echt? Geniet meer van het leven en steek meer tijd in jezelf. Door jezelf volledig te accepteren, nieuwe ervaringen op te doen en jezelf rust te gunnen bijvoorbeeld. Met deze 9 tips haal je meer uit je leven.

9 x tips om het beste uit je leven te halen

1. Stel grenzen en leer ‘nee’ zeggen

Stop met pleasen door constant tegen iedereen ‘ja’ te zeggen. Het is prima om je eigen grenzen te stellen en eens wat vaker ‘nee’ te verkopen. Als je iets liever niet wilt, luister dan naar je gevoel en doe jezelf – en anderen – een plezier door simpelweg op een vriendelijke manier iets af te wijzen.

2. Stel je kwetsbaar op

Stel je transparant op naar de mensen om je heen. Praat over je schaamte-, schuld- en angstgevoelens. Mensen zullen het waarderen als je jezelf kwetsbaar durft op te stellen en empathie voor je voelen. Door kwetsbaar te zijn, kun je vaak zelfs meer bereiken.

3. Sla dat zelfhulpboek eens open

De manier waarop we reageren op situaties is afhankelijk van eerdere ervaringen in ons leven. Sommige dingen kunnen zelfs ontstaan zijn uit situaties die je je niet eens meer kunt herinneren.

Ook interessant: EFT: een zelfhulp tool waarbij je emotionele blokkades wegtikt met je vingers

Negatieve overtuigingen over onszelf en de wereld hebben invloed op hoe we ontwikkelen, leven en lief hebben. Kijk wat deze negatieve overtuigingen zijn en probeer ze uit je leven te bannen.

4. Wees de persoon op wie je verliefd zou kunnen worden

Maak een lijst met de dingen die je zoekt in een partner en zorg ervoor dat je die persoon zélf wordt. Laat jezelf zien, doe de dingen die je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Op deze manier ga je vanzelf mensen aantrekken die ook zo in het leven staan.

5. Zet al die beeldschermen eens uit

We zitten constant achter een beeldscherm. Nadat we achter een computer hebben gewerkt, zetten we de tv aan om te ontspannen en tussendoor checken we onze telefoon. Zet al die schermen eens uit en begeef je in de échte wereld.

Lees ook: Een digital detox: dat is nogal wat voor een social media junk

6. Doe nieuwe ervaringen op

In plaats van foto’s of verhalen van anderen te zien of te horen: ga zélf die berg beklimmen, de onderwaterwereld verkennen of bungeejumpen. Trek de wijde wereld in om mooie, nieuwe ervaringen op te doen.

7. Accepteer vaker een helpende hand

Je kunt niet alles alleen doen. Accepteer vaker de hulp van anderen. Het is geen teken van zwakheid, het laat simpelweg zien dat je een mens bent. Je kunt het aanbod gerust accepteren.

Must read: Waarom het een goed idee is om anderen om hulp te vragen

8. Neem de tijd om te ontspannen

In veel warme landen houden ze van 2 tot 5 uur ‘s middags een siësta. Zo’n middagdutje blijkt hartstikke gezond te zijn, want ons lichaam heeft die rust hard nodig. Vaak worden we ziek omdat we ons lichaam geen rust gunnen. Ontspan!

9. Sta open voor nieuwe dingen

Absorbeer zoveel kennis als je kunt en probeer eens wat vaker iets nieuws. Het is goed voor je zelfontwikkeling en zal je geest verrijken.

Meer zelfontwikkeling?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️