Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 27 nov 2020
Leestijd: 5 minuten

10 praktische tips om de wet van de aantrekkingskracht te gebruiken

Met de wet van de aantrekkingskracht zou je alles in je leven – kort gezegd – kunnen manifesteren. Een te gekke baan, een droompartner, een nieuwe wending in je leven en sommigen beweren zelf dat je je rijk kan manifesteren door gebruik te maken van ‘the law of attraction’. Maar hoe werkt het precies?

Met deze 10 tips leer je de wet van de aantrekkingskracht in de praktijk te brengen.

De wet van de aantrekkingskracht

Hoewel sommigen het misschien vinden klinken als klinklare onzin, is het toch echt feit dat ook de wetenschap de werking van wet van de aantrekkingskracht ondersteunt.

Een korte recap: “Eigenlijk is het belangrijkst dat je bepaalt wat je wilt in het leven,” legde neurowetenschapper Tara Swart eerder uit op Bedrock. “Als je dit doet, ‘prikkel’ je de hersenen als het ware om te begrijpen dat dit belangrijk is, en dat het tijd is om je er meer op te concentreren. Als je de intentie eenmaal hebt vastgesteld, wordt deze werkelijkheid door een aantal neurologische systemen.”

“Door elke dag bewust je intentie te bepalen en die te herhalen, voorkom je dat je hersenen relevante prikkels voor je doelen er per ongeluk uit filteren”, zegt Swart. De wet van de aantrekkingskracht werkt dus wel degelijk!

Maar dan de praktische kant: hoe doe je zoiets: ‘manifesteren‘?

De wet van de aantrekkingskracht in de praktijk

De wet van de aantrekkingskracht werkt op basis van trillingsfrequenties. De wet stelt dat hoe hoger jouw trillingsfrequentie is, hoe meer overvloed, geluk en welvaart je leven binnenstroomt.

Door deze trillingsfrequentie te verhogen, verhoog je ook de kans op een positief resultaat. Of je nu wilt manifesteren voor een relatie, meer liefde of wat dan ook; door middel van de wet van de aantrekkingskracht ben je in staat om andere gezonde en inspirerende personen naar je toe te trekken. Wie wilt dat nu niet?

Ook lezen: 8 stappen om mooie dingen in je leven te manifesteren

Manifesteren gaat dus niet om hele specifieke of materialistische dingen, maar eerder om (positieve) energieën in je leven. Dat doe je door de volgende 10 stappen te volgen:

1. Houd van jezelf

Het klinkt als een inkoppertje, maar om andere fijne energieën in je leven aan te trekken, zul je eerst óók content moeten zijn met jezelf. Relaties en vriendschappen komen en gaan, maar die met jezelf zal er altijd zijn.

Dan kan je er dus maar beter voor zorgen dat je een gezonde relatie met jezelf hebt. Dus ook de manier hoe je tegen jezelf praat is belangrijk. Je kan jezelf altijd de vraag stellen: ‘zou je ook zo tegen een ander praten?’.

Luister ook: Bedrock Talks: over (het níét zoetsappige) zelfliefde met selflove-expert Nadja van Osch

2. Ga uit van het beste resultaat

Als je er zelf niet in gelooft, then why even try? Heb geduld en geloof erin dat de best mogelijke uitkomst mogelijk is. Zo sta je ervoor open en draag je een positieve energie.

3. Geen bitterheid

Hoe boos, verdrietig of gekwetst je ook bent, met een bitter gevoel zul je weinig bereiken. Een gelukkige energie, dankbaarheid, vergeven, vriendelijkheid en plezier zijn stuk voor stuk hoge frequentietrillingen.

Mensen met een hoge frequentietrilling zijn niet per se het gelukkigst, maar weten dat het leven niet altijd perfect hoeft te zijn. Die mindset is elke dag weer een keuze die je kan maken.

4. Dankbaarheid

Dankbaarheid is het algemeen een essentiële manier om geluk te ervaren in je leven. Maar ook bij de werking van de wet van de aantrekkingskracht is het een belangrijke. Het is immers belangrijk dat je dankbaar bent voor de die je dingen allemaal al hebt in je leven en daar regelmatig bij stilstaat.

Must read: Dit is de positieve werking van dankbaarheid

Voor kleine dingen, maar ook voor grote dingen. Zo zul je vanzelf ook dankbaar zijn voor de dingen die op je pad komen.

5. Let op je woorden en gedachten

We krijgen wel 60.000 gedachten per dag, of we dat nu willen of niet. Het is goed om te weten dat je je gedachten hébt, maar niet bént. Ze kunnen je namelijk helemaal gek maken als je weer eens in bed ligt te piekeren bijvoorbeeld.

Toch kunnen je gedachten erg bepalend zijn voor hoe je je voelt. Zie jij een half vol glas of een half leeg glas? Wanneer je werkt met de wet van de aantrekkingskracht wil je dat je woorden en gedachten realiteit worden. Dus bedenk bijvoorbeeld: ‘ik zal een leuke partner ontmoeten’ in plaats van ‘niemand vind mij leuk’.

6. Mediteren

Mediteren is een goede manier om te kunnen manifesteren. Zoals gezegd loopt je hoofd dagelijks over van gedachten, positieve maar ook negatieve. Wanneer je mediteert, maak je de geest wat kalmer en kan je de negatieve wat makkelijker laten gaan.

Je kan een meditatie focussen op een thema ofwel een manifestatie. Of op dankbaarheid bijvoorbeeld. Dit zijn onze favoriete meditaties:

7. Beweeg

Het klinkt misschien gek dat je zou moeten sporten om meer geluk of bijvoorbeeld een romantische partner te ontmoeten. Toch is het zo dat je spirituele, emotionele én fysieke gezondheid aan elkaar gelinkt zijn. Bewegen is een manier om je trillingsfrequentie te verhogen.

8. Positieve mensen

Wanneer je meer positiviteit wilt aantrekken in je leven, wil je ook zorgen voor positieve mensen in je leven. Als je al niet lekker in je vel zit, wil je dus voorkomen dat je je omringt met mensen die je verder naar beneden trekken. Maar met mensen die het beste met je voor hebben.

De mensen die je om je heen hebt, hebben invloed op de trillingsfrequenties. Die kunnen hoger óf lager worden.

9. Zorg voor groei

Ga op zoek naar manieren om te groeien, op fysiek, spiritueel en mentaal niveau. Iemand met wie je kan praten, lees boeken over onderwerpen waarover je meer wilt leren en zorg voor genoeg beweging. Zo blijf je niet hangen in negativiteit, maar zorg je voor groei.

10. Lachen

Lach elke dag! Klets met een vriend(in), bekijk een grappige film of video’s of wat dan ook. Het helpt bij het leven niet te serieus nemen!

Zoals je ziet, moet je er zelf in geloven en dan komt die fijne en goede energie vanzelf jouw kant op!

Leren manifesteren:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️