Josephine Kay
Josephine Kay Listen 26 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Bedrock’s geleide meditatie: get in the flow, deel 1 (5 minuten)

Ben je op zoek naar meer positieve energie, compassie en acceptatie? Probeer dan deze fijne in the flow meditatie. Het is een goede, geleide meditatie als je behoefte hebt aan contact met jezelf, met je intuïtie en je eigen wijsheid.

Ga rustig zitten, sluit je ogen of heb een zachte focus op de vloer een paar meter voor je. Deze meditatie helpt je om contact te maken met het gevoel van in de ‘flow’ zijn. We hebben allemaal weleens situaties ervaren waarin we in een staat van flow verkeren. Een situatie waarin alles vanzelf leek te gaan, je je gedragen voelde, je je geïnspireerd voelde en intens genoot van ieder moment.

Geleide meditatie van Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Geleide meditatiesessie: in de flow

De get in the flow meditatiesessie bestaat uit drie delen. Deze geleide meditatiesessie duurt 5 minuten, de tweede meditatie duurt 10 minuten en de laatste meditatie, duurt een kwartier. Bouw het langzaam op om rustig te beginnen met mediteren.

Korte meditaties van Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bedrock’s geleide meditatie: get in the flow, deel 1 (5 minuten)
Sluiten