Redactie
Redactie Spiritualiteit 6 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

De magische aantrekkingskracht van vrouwencirkels

Steeds meer vrouwen verbinden zich in ‘vrouwencirkels’, zowel on- als offline. Zelfs gewone, moderne vrouwen houden rituelen met volle maan en leggen hun kristallen in het maanlicht. Het lijkt wel of de eeuwenoude kennis van natuurvolkeren in deze tijd springlevend is en we hongerig zijn onszelf weer te verbinden met de natuur. Wat is er aan de hand?

Volgens Tessa Koop, auteur van het boek Cosmic Woman en oprichtster van de online yurt Dreamcircle cosmicwomen heeft dat verschillende redenen.

“Vrouwen willen massaal onthaasten, zijn op zoek naar zingeving, selficare, willen hun creativiteit aanwakkeren, iets bijdragen aan de wereld, gevoelens, worstelingen, inzichten delen en de magie van het leven weer ervaren. Overal zie je vrouwen de leiding nemen, hun intuïtie ontwikkelen, zichzelf empoweren maar dat hangt samen met iets veel groters.”

Een nieuwe tijdsgeest

Volgens haar leven we niet zozeer in een tijdperk van verandering, maar is er een heel nieuw tijdperk aangebroken.

“Oude natuurvolkeren spreken zelfs over een tijd van profetie, wat nauw samenhangt met het einde van de Maya-kalenders in 2012. Verkondigers van onheil noemden dit ‘het einde der tijden’ maar de Maya’s zelf zien het als het begin van een nieuwe cyclus, die gepaard gaat met grote veranderingen. In de wereld, maar ook in onszelf als mens.”

Lees ook: Vrouwen met sterke vriendinnengroepen hebben meer carrièrekansen

Zo kwam de Amerikaanse wetenschapsjournaliste Lynne McTaggart er voor haar boek The Bond achter dat de natuur ons – in tegenstelling tot wat sommige wetenschappers altijd dachten – helemaal niet heeft gemaakt voor competitie en concurrentie, maar voor connectie.

De mens is gemaakt om verbonden te zijn. Zij schreef ook The Field, een boek dat wetenschappelijk aantoont dat er een soort energetisch veld bestaat wat mens en materie met elkaar verbindt.

Comeback intuïtie

“Dat,” aldus de Cosmic Woman-auteur is het allerbelangrijkste om in deze tijd te onthouden. “Dat alles energie is, en dat we in dit allesomvattende veld met elkaar verbonden zijn, maar elkaar ook nog eens wederzijds beïnvloeden en versterken.”

Dat veld biedt een wetenschappelijke basis voor wonderen en verklaart ook verschijnselen als telepathie, helderziendheid en synchroniciteit. Je weet wel; je ontmoet precies op het juiste moment, de juiste persoon…

Must read: Soms zijn dingen niet toevallig. Dit is synchroniciteit

Het gaat zelfs nog veel verder volgens Tessa: “We leven in een tijd van de comeback van onze vrouwelijke intuïtie en dat is behoorlijk verwarrend voor ons mannelijke verstand. Volgens de profetieën van oude natuurvolkeren, als de Hopi’s, is de vrouwelijke energie, verbonden aan de onzichtbare wereld, bezig haar gelijknamige positie naast het mannelijk ego weer in te nemen. Dat zorgt in ons, maar ook in de wereld voor behoorlijk wat chaos en verwarring.”

(Sh)evolution

Daarom zie je ook zoveel vrouwen op zoek naar balans. “We leven in het Westen in een dolgedraaide wereld, volstrekt ontkoppeld van het ritme van de natuur. Veel vrouwen hebben daar hun buik van vol en willen onthaasten. Logisch; we maken deel uit van de natuur en dat wat uit balans is, gaat op zoek naar balans. Daar komt dan ook die innerlijke, spirituele honger vandaan. We herinneren ons dat we niet zo beperkt zijn als we dachten.”

Ook interessant: Zo kom je op voor andere vrouwen op de werkvloer

Volgens Tessa ontwaakt tijdens deze (sh)evolution Doornroosje; onze innerlijke schoonheid. “Ja, dat klopt. Maar als Doornroosje niet in goede banen wordt geleid is ze als een slapende reus die wakker wordt. Dat betekent dat het niet alleen over regenbogen en eenhoorns gaat.

We zullen in deze tijd moeten leren opnieuw met onze ‘duistere’ kant om te gaan. Want in feite is onze vrouwelijke energie nog onze ‘donkere materie’: we hebben geen idee wat er al die tijd in ons lag te slapen, dus we dienen ook met onszelf in het reine te komen.”

Ons bewustzijn is zo krachtig

Dat is de reden dat Tessa The Dreamcircle heeft opgericht. “In de online yurt herinner ik vrouwen hoe ze weer in het ritme van de 13 Manen kunnen leven en hun intuïtie versterken. Door eeuwenoude kennis te delen via filmpjes, we maken live Droomreizen (meditaties), is er een ‘pop-up yurt’ waarin ik spontaan live ga in Stories zodat members allerlei vragen kunnen stellen. Maar ook eren we onze menstruatiecyclus, waar zoveel wijsheid en kracht in schuilt!”

Een heel belangrijk onderdeel vormen de rituelen met volle- en nieuwe Maan. “Dat doe ik samen met Dream-members Jelske en Yvette van Hoolimooli.nl. Zij creëren prachtige rituelen. Members delen hier foto’s en filmpjes van in Stories.”

Waarom zijn rituelen zo waardevol? “Rituelen verbinden ons met de onzichtbare wereld van energie. Ons bewustzijn is zo krachtig, zeker als we verbinden. In de circle zorgt dat letterlijk voor magie en synchroniciteit in ons dagelijks leven.”

Ook in The Dreamcircle?  Stap 1: dien een volgverzoek in via Instagram. Stap 2: mail [email protected] voor emailadres, voor- en achternaam en Insta-account. Meer informatie lees je op www.cosmicwoman.nl/dreamcircle.

More women empowerment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️