Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Psyche 27 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Boekentips: boeken voor feministen, minimalisten, angsthazen en spirituele liefhebbers

Er zijn talloze redenen om boeken te lezen. Het is een ontspannende activiteit, je breidt je vocabulaire uit en je leeft er zelfs langer door. Daarnaast zijn non-fictieboeken ook nog eens heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Op de redactie lezen we bijvoorbeeld regelmatig over mindfulness, feminisme en gezondheid. Daarom lichten we in onze rubriek met boekentips regelmatig een paar boeken uit die absoluut het lezen waard zijn.

Ben je feminist, minimalist, een angsthaas of een spirituele selflover? Dan zit je deze maand gebakken. We hebben 4 hele fijne boekentips waar je zeker wat van opsteekt.

Rock your crystals – Hanneke Peeters

Adele is niet de enige die met een lazuursteen het podium betreed. Voor veel mensen zijn kristallen en edelstenen een manier om bewust in het leven te staan en je energie in balans te brengen. Hanneke Peeters vertelt in Rock your crystals hoe kristallen haar hebben geholpen om tevreden en gelukkig in het leven te staan.

Het boek staat bomvol laagdrempelige informatie over de werking van kristallen, edelstenen, mineralen en stenen op ons en op de aarde. Welke kristallen werken op welke manier en hoe beïnvloeden ze jouw stemming? In het boek word je op een eenvoudige manier meegenomen in de hogere kristalkunde. Wil je bijvoorbeeld beter slapen ‘s nachts? Gebruik dan ‘s een amethist in je selfcare-ritueel voor een ontspannen nacht.

Rock your crystals – Hanneke Peeters
EAN 978 902 1571 331
Prijs: € 18,50

Feministen dragen geen roze – Scarlett Curtis

In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) worden meer dan 50 vrouwen aan het woord gelaten over feminisme. Want dat komt in verschillende mate en soorten. Een boek voor iedereen die een feminist is, maar ook voor iedereen die zich nog niet zo comfi voelt bij dat woord (of onbewust stiekem een beetje feministisch is).

In het Nederlandse boek komen onder andere Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen (van Damn, Honey), Sarah Izat en Stella Bergsma aan het woord en vertellen ze over wat feminisme voor hen betekent.

Feministen dragen geen roze (en andere leugens) – Scarlett Curtis
EAN 978 946 3491 129
Prijs: € 19,99

Luistertip: DAMN, HONEY is de beste, Nederlandstalige podcast over feminisme

Digitaal Minimalisme – Cal Newport

Hoe kun je omgaan met alles wat je op het wereld wijde web tegenkomt? Digitaal Minimalisme is een boek dat je helpt om je aandacht voor de dingen die er toe doen, terug te winnen. Want online worden we aan heel wat blootgesteld, maar niemand leert ons om hier bewust mee om te gaan.

Cal Newport vertelt in het boek hoe je beter met online media kunt omgaan, zodat je er minder tijd aan kwijt bent. Hiervoor hoef je echt niet te stoppen met het gebruiken van apps als Instagram – het zijn in de meeste gevallen ook fijne en zinvolle toevoegingen op je leven – maar we zijn er misschien iets teveel tijd aan kwijt.

Digitaal minimalisme – Cal Newport
EAN 978 024 1341 155
Prijs: € 19,99

Handig: Deze 10 tips helpen je om nu echt meer boeken te gaan lezen

Ik verzamel moed – Daan Rietbergen & Anneke Eenhoorn

Hét boek voor iedereen die een stap buiten zijn comfort zone wilt zetten of de strijd aan wilt gaan met de dingen waar hij/zij bang voor is, maar dat niet durft.

Eerst gaat het boek in over de achtergrond van angst, wat is dat eigenlijk, waar komt het vandaan en waarom is de één sneller bang dan de ander? Het tweede deel van het boek is meer praktisch en laat je aan de slag gaan met moedig zijn. Want als je je angsten wilt verbreken, moet je juist de strijd aangaan met die angsten.

Het boek Ik verzamel moed wordt ondersteund door de Angst, Dwang en Fobie stichting.

Ik verzamel moed – Daan Rietbergen & Anneke Eenhoorn
EAN 978 940 1458 917
Prijs: € 17,99

Andere fijne boeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️