Kiara Louis
Kiara Louis Welzijn 19 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

5 boeken die je motiveren gezonder te leven

Zo vastberaden als je in januari aan je doelen begon, zo gemotiveerd ben je waarschijnlijk allang niet meer. Logisch, want het kan best lastig zijn om je eraan te houden. Misschien heb je gewoon even een nieuwe boost nodig? Deze boeken motiveren je om je nieuwe gezonde levensstijl vol te blijven houden.

Fast Food Genocide – Dr Joel Fuhrman

Dit boek leert ons hoe bepaalde voeding een negatieve invloed kan hebben op zowel je mentale als fysieke welzijn. Volgens de auteur is er een verband tussen onze verslaving aan giftige ingrediënten en allergieën, ADHD, auto-immuunziekten en andere aandoeningen. Bovendien gaat fast food verder dan hamburgers en frietjes en vallen ook bewerkte producten als cornflakes in die categorie. Het boek gooit de ietwat provocerende informatie meteen in je gezicht, zonder het te sugarcoaten. Maar dat kán motiveren, natuurlijk.

The Joy of Doing Nothing – Rachel Jonat

Naast heel fanatiek bezig te gaan met je dieet, kan het ook fijn zijn om soms even een stapje terug te nemen in je drukke bestaan. In dit boek vertelt Jonat ons hoe we kunnen vechten tegen drukte, en meer kunnen genieten van even niks doen. Eigenlijk gaat dit gedachtegoed over minimalisme, op gebied van mentaal welzijn. Hoe ga je om met drukke schema’s, rust creëren en focussen op jezelf?

Lykke – Meik Wiking

Behalve Hygge, Lagom en Ikigai, hebben we nu ook Lykke; de Deense weg naar geluk. Qua inhoud lijkt het best op Hygge, wat niet gek is aangezien het allebei Scandinavische begrippen zijn. Het leuke aan dit boek zijn de mooie illustraties. En het is geschreven door de CEO van het Happiness Research Institute, dus als je je mentale gezondheid wil verbeteren is dit the way to go. Een interessant boek dat je kan motiveren om wat relaxter te leven.

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Wanneer je minder fan bent van Hygge of Lykke, is dit misschien een geschikt boek voor jou. Manson gaat rechtstreeks tegen alle zelfhulpboeken in, door te zeggen dat je niet altijd positief hoeft te zijn. Wel kan het heel nuttig zijn om met bepaalde obstakels in je leven om te kunnen gaan en uiteindelijk zélf te bepalen of je er wel of geen ‘fuck’ om geeft.

On the go – Rens Kroes

Al geef je inmiddels geen fuck, iedereen is druk, druk, druk. Dus hoe blijf je goed voor je lichaam zorgen met weinig tijd? Daar helpt Rens Kroes je bij. Als er iemand is die je kan motiveren, is het zij wel. In dit boek laat ze zien hoe je zowel gezond eten kunt preppen, als hoe je het handig meeneemt. Voorbereiding is de sleutel tot het volhouden van je gezonde leven, is de boodschap. Met bijna 50 recepten heb je in ieder geval genoeg keus.

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️