Kiara Louis
Kiara Louis Mind 5 feb 2019

5 selfhelp-boeken over de liefde (die echt werken)

De liefde is één van de favoriete onderwerpen van veel mensen, en dat zie je ook duidelijk in boeken en films. Toch komt die geweldige relatie in real life niet zomaar aanwaaien. Om een goede relatie op te bouwen én te behouden, moet je er veel tijd en liefde (ha!) in steken. Deze vijf selfhelp-boeken helpen je een handje.

Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

Jan Geurtz is een bekende schrijver, die vooral een spirituele insteek heeft. In zijn boek neemt hij je mee op de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties. Geurtz ziet de meeste relaties als  ego-driven. We handelen vanuit een verslaving naar acceptatie en liefde, die begon bij de afhankelijkheid die we als kind hadden. Een mooi selfhelp-boek om dat los te laten, en je te realiseren dat je bevestiging en zekerheid eerst in jezelf moet zoeken.

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars – John Gray

Dat er verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, weten we allemaal. Toch weten de meesten van ons niet hoe we daarmee om moeten gaan. Dit boek bestaat al jaren en blijft toch populair. Gray focust hierbij vooral op het verbeteren van communicatie in relaties, waarbij er dus een enorm groot verschil is tussen de geslachten. Niet iedereen is het eens met zijn gedachtegoed, maar het is zeker een leerzaam boek dat  een paar lampjes zal laten branden.

 The 5 Love Languages РGary Chapman 

Volgens velen is liefde een werkwoord. Dat klopt, maar behalve een werkwoord is liefde ook een taal. Een taal die door allerlei mensen op veel verschillende manieren wordt gesproken, welteverstaan. In dit boek worden de vijf liefdestalen uitgelegd, waaronder quality time en words of affirmation . Een heel leerzaam boek, dat ook nuttig kan zijn voor relaties met je vrienden of familie. Het herkennen van de liefdestaal van je dierbaren kan je laten inzien dat iemand jou altijd al liefde gaf Рalleen in zijn eigen taal.

Why Him? Why Her? РHelen Fisher 

Fisher is een antropoloog die onderzocht heeft waarom je je tot een bepaald persoon aangetrokken voelt. Dit boek heeft een meer neurospychologische insteek en beschrijft de vier chemische processen waardoor jij iemand leuk gaat vinden. Om nog meer duidelijkheid te cre√ęren binnen de berg van informatie, heeft Fisher vier persoonlijkheidstypen beschreven in haar selfhelp-boek. Bijvoorbeeld de de ‘negotiator’, een empathisch en idealistisch persoon die meer door zijn of haar oestrogeen wordt be√Įnvloed.

If The Buddha Dated РCharlotte Kasl 

Ook in het datingleven nowadays¬†zijn¬†Buddha en zijn gedachtegoed nog steeds relevant. Dit boek is een praktische, maar ook spirituele gids die je meer inzichten geeft. Kasl benadert daten niet alleen als iets leuks om te doen op je woensdagavond, maar ook als een proces waarin je meer verlichting kunt vinden. Het doel van dit boek is om jou de potenti√ęle, betekenisvolle connecties die je aan kunt gaan met anderen te laten ontdekken. Een must read voor als je interesse hebt in spiritualiteit en liefde.

Meer boekentips?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek ūüĆŅ

Reageer op artikel:
5 selfhelp-boeken over de liefde (die echt werken)
Sluiten