Kiara Louis
Kiara Louis Psyche 5 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

5 selfhelp-boeken over de liefde (die echt werken)

De liefde is één van de favoriete onderwerpen van veel mensen, en dat zie je ook duidelijk in boeken en films. Toch komt die geweldige relatie in real life niet zomaar aanwaaien. Om een goede relatie op te bouwen én te behouden, moet je er veel tijd en liefde (ha!) in steken. Deze vijf selfhelp-boeken helpen je een handje.

Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

Jan Geurtz is een bekende schrijver, die vooral een spirituele insteek heeft. In zijn boek neemt hij je mee op de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties. Geurtz ziet de meeste relaties als  ego-driven. We handelen vanuit een verslaving naar acceptatie en liefde, die begon bij de afhankelijkheid die we als kind hadden. Een mooi selfhelp-boek om dat los te laten, en je te realiseren dat je bevestiging en zekerheid eerst in jezelf moet zoeken.

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars – John Gray

Dat er verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, weten we allemaal. Toch weten de meesten van ons niet hoe we daarmee om moeten gaan. Dit boek bestaat al jaren en blijft toch populair. Gray focust hierbij vooral op het verbeteren van communicatie in relaties, waarbij er dus een enorm groot verschil is tussen de geslachten. Niet iedereen is het eens met zijn gedachtegoed, maar het is zeker een leerzaam boek dat  een paar lampjes zal laten branden.

 The 5 Love Languages – Gary Chapman 

Volgens velen is liefde een werkwoord. Dat klopt, maar behalve een werkwoord is liefde ook een taal. Een taal die door allerlei mensen op veel verschillende manieren wordt gesproken, welteverstaan. In dit boek worden de vijf liefdestalen uitgelegd, waaronder quality time en words of affirmation . Een heel leerzaam boek, dat ook nuttig kan zijn voor relaties met je vrienden of familie. Het herkennen van de liefdestaal van je dierbaren kan je laten inzien dat iemand jou altijd al liefde gaf – alleen in zijn eigen taal.

Why Him? Why Her? – Helen Fisher 

Fisher is een antropoloog die onderzocht heeft waarom je je tot een bepaald persoon aangetrokken voelt. Dit boek heeft een meer neurospychologische insteek en beschrijft de vier chemische processen waardoor jij iemand leuk gaat vinden. Om nog meer duidelijkheid te creëren binnen de berg van informatie, heeft Fisher vier persoonlijkheidstypen beschreven in haar selfhelp-boek. Bijvoorbeeld de de ‘negotiator’, een empathisch en idealistisch persoon die meer door zijn of haar oestrogeen wordt beïnvloed.

If The Buddha Dated – Charlotte Kasl 

Ook in het datingleven nowadays zijn Buddha en zijn gedachtegoed nog steeds relevant. Dit boek is een praktische, maar ook spirituele gids die je meer inzichten geeft. Kasl benadert daten niet alleen als iets leuks om te doen op je woensdagavond, maar ook als een proces waarin je meer verlichting kunt vinden. Het doel van dit boek is om jou de potentiële, betekenisvolle connecties die je aan kunt gaan met anderen te laten ontdekken. Een must read voor als je interesse hebt in spiritualiteit en liefde.

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️